TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Ünnepi korongok rumos vajjal
Ünnepi korongok rumos vajjal
Recept Ünnepi korongok rumos vajjal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   25.7.2017

Ünnepi korongok rumos vajjal

Az ünnepi korongok rumos vajjal kis, falatnyi édes falatok, különböző tölteékkel, és közvetlenül a sütés után finom rumos vajjal megkenve. A meleg korongok magukba szívták a rumos vajat és finoman puhák maradtak. A korongokat a sütés után kristálycukor és vaníliacukor keverékébe forgattam. Ügyeltem arra, hogy a korongok ne legyenek túl melegek, és így a cukor sem olvadt rá. Tudom, hogy a sütemény elkészítése időigényes, de pompás eleme lehet akár a vasárnapi ünnepi asztalnak.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
500 g
rétesliszt
600 g
vaj
120 g
kristálycukor
75 g
élesztő
6 db
tojás sárgája
20 ev. kanál
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom héja

Befejezéshez:

töltelék (túrós, mákos, almás, szilvás, esetleg diós)
vaj kenéshez
rum
kristálycukor és vaníliacukor beforgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztkupac tetejére rászórjuk a cukrot, majd egy mélyedést készítünk. Beleöntjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és egy csipet sót.
  2. Hozzáadjuk a felvágott puha vajat, majd beleöntjük a tejjel elkevert és felfuttatott élesztőt.
  3. Az egészet alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk.
  4. A tésztát hűtőbe tesszük, hogy ne keljen meg olyan gyorsan, mint pl. a buktánál.
  5. A hűtőből mindig egy kis adag tésztát veszünk ki, amiből kis golyót formázunk, majd a közepére rátesszük a tölteléket.
  6. A túrós töltelék tetejére rumba áztatott mazsolát tettem.
  7. A töltött korongokat szorosan egymás mellé vajjal kikent tepsibe tesszük.
  8. Sütés előtt olvasztott vajjal megkenjük a korongokat. 180-220 fokon megsütjük, mindenki a saját sütőjéhez igazodik.
  9. Miután megsült, rummal elkevert vajjal megkenjük, kendővel lefedjük és pár percig pihentetjük. A vajat szépen felveszi az édesség. Kicsit kihűtjük, majd beleforgatjuk a cukros keverékbe.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept