TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Ünnepi krémes keksszel
Ünnepi krémes keksszel
Recept Ünnepi krémes keksszel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Ünnepi krémes keksszel

Kávéval vagy egy kis rummal tökéletes :) A tojássárgás és csokis krém magáért beszét. A tejszínhab pedig már csak tényleg hab a tortán. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Krém:

2 csomag
habfixáló
500 ml
habtejszín
260 g
vajas keksz
Ízlés szerint
rum
Ízlés szerint
kávé
100 g
tejcsoki
250 g
porcukor
250 g
vaj
600 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
7 db
tojássárga
Csokidíszek

Tészta:

1 csomag
sütőpor
4 ev. kanál
rétesliszt
150 g
aprított dió
200 g
kristálycukor
7 db
tojásfehérje
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután kerül bele az aprított vagy darált dió.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. A tojássárgát 100 ml tejjel felverjük, csomómentesre keverjük a pudingporral. A maradék tejet a cukorral feltesszük főni. Amikor már forró, belekerül a tojássárgás-pudingporos tej is. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Kissé kihűtjük, beletesszük a vajat, ezzel is eldolgozzuk – ha a vaj már feloldódott, akkor készen vagyunk.
  4. A krémet két részre osztjuk. Egyiket rátesszük a tésztára, elsimítjuk.
  5. A krémre rátesszük a kekszet, amit előtte ízlés szerint kávé és rum keverékébe márthatunk.
  6. A tejcsokit felolvasztjuk és elkeverjük a félretett krémmel. Rákanalazzuk a kekszre, lesimítjuk.
  7. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, rákenjük a sütemény tetejére. Csokidíszekkel díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött minden réteg, felszeletlejük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása