Ünnepi krémes keksszel

Recept Ünnepi krémes keksszel

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Kávéval vagy egy kis rummal tökéletes :) A tojássárgás és csokis krém magáért beszét. A tejszínhab pedig már csak tényleg hab a tortán. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Krém:

2 csomaghabfixáló
500 mlhabtejszín
260 gvajas keksz
Ízlés szerintrum
Ízlés szerintkávé
100 gtejcsoki
250 gporcukor
250 gvaj
600 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
7 dbtojássárga
Csokidíszek

Tészta:

1 csomagsütőpor
4 ev. kanálrétesliszt
150 gaprított dió
200 gkristálycukor
7 dbtojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután kerül bele az aprított vagy darált dió.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. A tojássárgát 100 ml tejjel felverjük, csomómentesre keverjük a pudingporral. A maradék tejet a cukorral feltesszük főni. Amikor már forró, belekerül a tojássárgás-pudingporos tej is. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Kissé kihűtjük, beletesszük a vajat, ezzel is eldolgozzuk – ha a vaj már feloldódott, akkor készen vagyunk.
  4. A krémet két részre osztjuk. Egyiket rátesszük a tésztára, elsimítjuk.
  5. A krémre rátesszük a kekszet, amit előtte ízlés szerint kávé és rum keverékébe márthatunk.
  6. A tejcsokit felolvasztjuk és elkeverjük a félretett krémmel. Rákanalazzuk a kekszre, lesimítjuk.
  7. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, rákenjük a sütemény tetejére. Csokidíszekkel díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött minden réteg, felszeletlejük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás