Ünnepi krémes keksszel
Kávéval vagy egy kis rummal tökéletes :) A tojássárgás és csokis krém magáért beszét. A tejszínhab pedig már csak tényleg hab a tortán. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Krém:
2 csomaghabfixáló
500 mlhabtejszín
260 gvajas keksz
Ízlés szerintrum
Ízlés szerintkávé
100 gtejcsoki
250 gporcukor
250 gvaj
600 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
7 dbtojássárga
Csokidíszek
Tészta:
1 csomagsütőpor
4 ev. kanálrétesliszt
150 gaprított dió
200 gkristálycukor
7 dbtojásfehérje
- A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután kerül bele az aprított vagy darált dió.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
- A tojássárgát 100 ml tejjel felverjük, csomómentesre keverjük a pudingporral. A maradék tejet a cukorral feltesszük főni. Amikor már forró, belekerül a tojássárgás-pudingporos tej is. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Kissé kihűtjük, beletesszük a vajat, ezzel is eldolgozzuk – ha a vaj már feloldódott, akkor készen vagyunk.
- A krémet két részre osztjuk. Egyiket rátesszük a tésztára, elsimítjuk.
- A krémre rátesszük a kekszet, amit előtte ízlés szerint kávé és rum keverékébe márthatunk.
- A tejcsokit felolvasztjuk és elkeverjük a félretett krémmel. Rákanalazzuk a kekszre, lesimítjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Slavnostní krémové řezy se sušenkami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Slávnostné krémové rezy so sušienkami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS