TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Ünnepi Magdaléna szelet
Ünnepi Magdaléna szelet
Recept Ünnepi Magdaléna szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.6.2021

Ünnepi Magdaléna szelet

A diós Magdaléna szelet igazi méltó dísze lehet az ünnepi asztalnak. Legyen szó szülinapról vagy bármilyen egyéb családi összejövetelről, ez a recept megállja a helyét. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
150 g
vaj
150 g
darált dió
70 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Tojássárgás öntet:

4 db
tojássárga
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

100 ml
tej
100 g
kristálycukor
100 g
darált dió
100 g
csokoládé
100 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a vajat felolvasztjuk, kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A diót a rétesliszttel és sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és eldolgozzuk. Ezután kerül bele a kemény habbá vert tojásfehérje. 25 x 35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Rátesszük a még forró tésztára, majd a hőfokot 130 fokra csökkentjük, 10-15 percre visszatesszük sülni.
  3. A tejet a cukorral kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a vajat, a csokoládét és a diót. Amikor már a csokoládé is feloldódott, a csokis krémet ráöntjük a megsült süteményre. A tetejét darált dióval díszítjük, kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása