Ünnepi Magdaléna szelet

Recept Ünnepi Magdaléna szelet

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A diós Magdaléna szelet igazi méltó dísze lehet az ünnepi asztalnak. Legyen szó szülinapról vagy bármilyen egyéb családi összejövetelről, ez a recept megállja a helyét. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
150 gvaj
150 gdarált dió
70 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Tojássárgás öntet:

4 dbtojássárga
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

Krém:

100 mltej
100 gkristálycukor
100 gdarált dió
100 gcsokoládé
100 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a vajat felolvasztjuk, kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A diót a rétesliszttel és sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és eldolgozzuk. Ezután kerül bele a kemény habbá vert tojásfehérje. 25 x 35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Rátesszük a még forró tésztára, majd a hőfokot 130 fokra csökkentjük, 10-15 percre visszatesszük sülni.
  3. A tejet a cukorral kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a vajat, a csokoládét és a diót. Amikor már a csokoládé is feloldódott, a csokis krémet ráöntjük a megsült süteményre. A tetejét darált dióval díszítjük, kihűtjük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás