TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Ünnepi puncsos szelet
Ünnepi puncsos szelet
Recept Ünnepi puncsos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.9.2018

Ünnepi puncsos szelet

Nagyon sokan szeretik a puncos édességeket, én is erősítem ezt a csoportot. Szeretem a puncsos fagylaltot, a puncsos édességeket, és főleg azokat, amiket otthon készítek. Én egész egyszerűen ezt a süteményt ünnepi puncsos szeletnek hívom, mert akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét! Az elkészítése sem időigényes, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! Világos tésztalap, színes, vastag tészta, puncsos szirup, puncsos öntet…

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Világos tészta:

7 ev. kanál
rétesliszt
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
víz
8 db
tojás
1 csomag
sütőpor

Színes tészta (1 bögre = 250 ml):

2 bögre
porcukor
2 bögre
rétesliszt
450 g
pikáns lekvár
250 g
vaj
500 ml
gyümölcsszirup
100 ml
rum
2 ev. kanál
kakaó
½ csomag
sütőpor
7 db
tojás
3 csomag
Dr. Oetker puncsöntet
1 kv. kanál
puncsaroma
rózsaszín ételfesték
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a világos tésztát: a tojásfejérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojássárgát. A tésztát két részre osztjuk, majd közvetlenül a sütés előtt mindegyikhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (felét mindegyik adaghoz). A tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon készre sütjük (két világos tésztalapot kapunk).
  2. Elkészítjük a színes tésztát: a tojássárgát a cukorral és puha vajjal habosra verjük, hozzáadju a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. Három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket pihentetjük (ez lesz a sárga tészta), a másodikhoz hozzáadjuk a kakaót, a harmadikhoz pedig a rózsaszín ételfestéket.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és felváltva beleöntjük a három színű tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon készre sütjük.
  4. Az előre elkészített világos tésztalapot lekvárral megkenjük, rátesszük a színes tésztalapot, amit utána villával kibökdösünk, meglocsoljuk a rummal és aromával elkevert sziruppal (ha az 500 ml szirup és a rum soknak tűnik, úgy a mennyiségek arányosan lehet csökkenteni). Arra kell ügyelni, hogy a tészta magába szívja a folyadékot, de ne csorogjon le a tészta szélére, mert agy az alsó tészta is felszívja.
  5. A sziruppal meglocsolt tésztát megkenjük a lekvárral, lefedjük a másik világos tésztalappal, ezt pedig meglocsoljuk puncsöntettel (a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el). Miután az öntet megkötött, vízbe mártott késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása