Ünnepi puncsos torta

Recept Ünnepi puncsos torta
KÜLDÖTT KÉPEK

A puncsos szeletet mindenki ismeri, de a puncsos torta már kicsit más. Ezért is gondoltam, hogy elkészítem. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Sárga tészta (2-t sütünk, a hozzávaló 2 tésztalapra van):

2 dbtojás
125 gkristálycukor
60 mlvíz
40 mlolaj
125 grétesliszt
1/4 csomagsütőpor

Színes tészta:

2 dbtojás
125 gkristálycukor
60 mlvíz
40 mlolaj
125 grétesliszt
1/4 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
Pár csepppiros ételfesték

Puncs:

180 gkristálycukor
200 mlvíz
3 ev. kanállekvár
4 ev. kanálrum
60 gvaj

Tetejére:

Dr. Oetker puncsos öntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, ezután az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. A tésztát két részre osztjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A színes tésztát is elkészítjük, 3 részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, a másikhoz az ételfestéket, a harmadikat világosan hagyjuk. Ezeket felváltva töltjük bele a formába – kis adag kakaós, kis adag piros, kis adag világos... egészen addig, amíg a tészta bele nem kerül a sütőformába. Készre sütjük.
  4. A kristálycukrot a rummal és vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lekváért és a vajat is. Ezzel locsoljuk meg a megsült színes tésztát.
  5. Az egyik világos tésztát lekvárral megkenjük, rátesszük a világos tésztát, lekvárral megkenjük, majd a másik világos tésztát is rátesszük.
  6. A tetejére bolti puncsos öntet kerül.
  7. Felszeletlejük, tálaljuk.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás