TopReceptek.hu Torták Édes torták Ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül
Ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül
Recept Ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sütés nélkül készíthető finomságok a nagy kedvencek közé tartoznak, szerintem a világ legegyszerűbb és legjobb édességek! Ez a ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül a személyes nagy kedvencem, amit főleg ünnepek alkalmával készítek. Kissé eltér a megszokott piskótás-gyümölcsös-tejfölös tortáktól, de megéri kipróbálni. A natúr sajtkrémes krém a kekszes-kakaós alappal fantasztikusan jól egyesül, a tetején pedig a csokiöntet még jobbá teszi.

Babu27    ·   6.12.2017

Ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül

A sütés nélkül készíthető finomságok a nagy kedvencek közé tartoznak, szerintem a világ legegyszerűbb és legjobb édességek! Ez a ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül a személyes nagy kedvencem, amit főleg ünnepek alkalmával készítek. Kissé eltér a megszokott piskótás-gyümölcsös-tejfölös tortáktól, de megéri kipróbálni. A natúr sajtkrémes krém a kekszes-kakaós alappal fantasztikusan jól egyesül, a tetején pedig a csokiöntet még jobbá teszi.

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

150 g
vaj
100 g
porcukor
1 kv. kanál
vaníliacukor
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
200 g
keksz
100 g
kókuszreszelék
50 g
aprított dió
20 g
mazsola

Krém:

3 ev. kanál
zselatin
70 g
vaj
2 ev. kanál
tej
1/2 csomag
vaníliapuding
200 g
kristálycukor
1/2 db
citrom leve
360 g
natúr krémsajt

Tetejére:

étcsokoládé + tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
  1. Elkészítjük az alapot: a vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, kakaót, felvert tojást, majd kis fokozaton el kezdjük főzni és sűrű kását főzünk.
  2. A kekszet összetörjük, én szeretem, ha nagyobb darabok is akadnak a kekszes törmelékben. A kekszhez hozzáadjuk az aprított diót, a kókuszreszeléket és a mazsolát. Hozzáadjuk a vajas sűrű keveréket, eldolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, a pudingport, cukrot, fél citrom levét, majd felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Miután kissé kihűlt, beledolgozzuk a sajtot. Az egész krémet rákenjük a kihűlt alapra és elegyengetjük.
  4. A tetejét csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása