Ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül

Recept Ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A sütés nélkül készíthető finomságok a nagy kedvencek közé tartoznak, szerintem a világ legegyszerűbb és legjobb édességek! Ez a ünnepi sajtkrémes torta sütés nélkül a személyes nagy kedvencem, amit főleg ünnepek alkalmával készítek. Kissé eltér a megszokott piskótás-gyümölcsös-tejfölös tortáktól, de megéri kipróbálni. A natúr sajtkrémes krém a kekszes-kakaós alappal fantasztikusan jól egyesül, a tetején pedig a csokiöntet még jobbá teszi.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

150 gvaj
100 gporcukor
1 kv. kanálvaníliacukor
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
200 gkeksz
100 gkókuszreszelék
50 gaprított dió
20 gmazsola

Krém:

3 ev. kanálzselatin
70 gvaj
2 ev. kanáltej
1/2 csomagvaníliapuding
200 gkristálycukor
1/2 dbcitrom leve
360 gnatúr krémsajt

Tetejére:

étcsokoládé + tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük az alapot: a vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, kakaót, felvert tojást, majd kis fokozaton el kezdjük főzni és sűrű kását főzünk.
  2. A kekszet összetörjük, én szeretem, ha nagyobb darabok is akadnak a kekszes törmelékben. A kekszhez hozzáadjuk az aprított diót, a kókuszreszeléket és a mazsolát. Hozzáadjuk a vajas sűrű keveréket, eldolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, a pudingport, cukrot, fél citrom levét, majd felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Miután kissé kihűlt, beledolgozzuk a sajtot. Az egész krémet rákenjük a kihűlt alapra és elegyengetjük.
  4. A tetejét csokoládéval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás