Ünnepi sütemény tojáshabbal

Recept Ünnepi sütemény tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a sütemény ünnepi, mert annyira finom. A tészta mellett van benne mák, túró, alma, amitől nemcsak ízes, hanem kellemesen szaftos is lesz. Érdemes kipróbálni, ráadásul a mákot dióra is cserélhetjük, vagy akár egy jó kis lekváros réteget is bele lehet csempészni. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

1 ls 1/2 bögre (1 bögre = 250 ml)búzafinomliszt
2 dbtojássárga
100 gvaj
1/2 kv. kanálsütőpor
50 g (szükség szerint)tejföl

Túrós réteg:

250 gtőró
Ízlés szerintporcukor
1 dbtojásfehérje

Mákos réteg:

150 gdarált mák
Ízlés szerintporcukor
1 dbtojásfehérje

Almás réteg:

2 dbalma
Ízlés szerintporcukor
Ízlés szerintfahéj

Hab:

2 dbtojásfehérje
2 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. A kapott tésztát 24 cm átmérőjű, vajjal kikent tepsibe tesszük, kezünkkel vagy ujjunk hegyével lenyomkodjuk. Villával megbökdössük.
  2. A mákot a cukorral és a habbá vert tojásfehérjével elkeverjük.. Rátesszük a tésztára.
  3. A túrót a cukorral és a habbá vert tojásfehérjével szintén elkeverjük. Rákanalazzuk a mákos rétegre.
  4. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egyenesen rá a túrós töltelékre. Cukorral és fahéjjal meghintjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  6. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, rátesszük a tetejére, és visszatesszük a sütőbe. Amikor a teteje már aranybarna, kivesszük a sütőből.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás