TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Ünnepi szelet
Ünnepi szelet
Recept Ünnepi szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2018

Ünnepi szelet

Az egyik kedvenc karácsonyi réteges süteményem az ünnepi szelet. Puha és krémes, öröm enni és nézni is! Két kakaós, puha tésztalap között nemcsak egy jó nagy adag lágy krém húzódik meg, hanem egy réteg tökéletes piskótatészta is. Így összesen 5 réteget kapunk, ami együtt pompásan harmonizál. A tetejét kedvünkre díszíthetjük, de a legegyszerűbb, ha porcukorral megszórjuk. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kakaós tészta:

200 g
liszt
50 g
vaj
50 g
kristálycukor
30 g
kakaó
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor
kevés tej

Piskótatészta:

4 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt

Krém:

1 db
tojás
500 ml
tej
3 ev. kanál
búzafinomliszt
200 g
porcukor
200 g
vaj
1 csomag
csomag vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a kakaós tésztát készítjük el. A hozzávalókat egységes masszává dolgozzuk. Két részre osztjuk, majd mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (24 x 36 cm). A tésztalapokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, villával kibökdössük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. Még amíg forró, a széleit levágjuk és kihűtjük.
  2. Elkészítjük a piskótát: a tojást a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, a széleit levágjuk. Ügyeljünk arra, hogy mindhárom tésztalapnak azonos legyen a mérete.
  3. Elkészítjük a krémet. A tejben csomómentesre keverjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojást, ezzel is eldolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníliacukrot és feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A krémet kihűtjük, a vajat a cukorral habosra verjük és kis adagokban belekeverjük a kihűlt krémbe.
  4. Kezdhetjük a rétegezést. A kakaós tésztalapot megkenjük a krém felével, erre kerül a piskótatészta, ezt is megkenjük a krém másik felével, majd lefedjük a kakaós tésztával. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, a tetejét ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása