Utopenec – az ideális sörkorcsolya

Többször tértem már be szlovák és cseh (vagy csehszlovák) sörözőkbe, ahol nem győztem válogatni a sörhöz kínált finomságok közt. A cipóban tálalt sűrű gulyás/pörkölt, káposztás húsos fogás knédlivel, érlelt sajtok, vagy éppen az utopenec (vízbefúlt szafaládé?) tökéletes kísérője a sörnek. Az ecetnek köszönhető savanykás ízvilág az, ami nekem a legjobban bejött, ezért is vágtam bele az utopenec elkészítésébe. Kevés és könnyen hozzáférhető hozzávalóból igazi csemege! Szerző: Ivan K

Hozzáadta:, 18.5.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások, Sósak
Előkészítési idő:
Recept Utopenec – az ideális sörkorcsolya

Hozzávalók

szafaládé
vöröshagyma
200 mlecet
1 lvíz
1 kv. kanálegész feketebors bors
1 kv. kanálételízesítő

Elkészítés menete

  1. A szafaládé bőrét lehúzzuk, 2 cm vastagságúra felkarikázzuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  3. Az ecetet elkeverjük a vízzel, egy kv. kanál mennyiségű feketeborsot és ételízesítőt keverünk hozzá. Feflorraljuk.
  4. A szafaládét és a hagymát beletöltjük a lezárható fedelű üvegbe, felöntjük az ecetes-fűszeres forró vízzel.
  5. Az üvegeket lefedjük. Miután kihűlt, 1-2 napot pihentetjük.