Utopenec – az ideális sörkorcsolya

Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások, Sósak, Főétkezések, Ebéd
Többször tértem már be szlovák és cseh (vagy csehszlovák) sörözőkbe, ahol nem győztem válogatni a sörhöz kínált finomságok közt. A cipóban tálalt sűrű gulyás/pörkölt, káposztás húsos fogás knédlivel, érlelt sajtok, vagy éppen az utopenec (vízbefúlt szafaládé?) tökéletes kísérője a sörnek. Az ecetnek köszönhető savanykás ízvilág az, ami nekem a legjobban bejött, ezért is vágtam bele az utopenec elkészítésébe. Kevés és könnyen hozzáférhető hozzávalóból igazi csemege! Szerző: Ivan K
Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások, Sósak, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
- Az ecetet elkeverjük a vízzel, egy kv. kanál mennyiségű feketeborsot és ételízesítőt keverünk hozzá. Feflorraljuk.
- A szafaládét és a hagymát beletöltjük a lezárható fedelű üvegbe, felöntjük az ecetes-fűszeres forró vízzel.
- Az üvegeket lefedjük. Miután kihűlt, 1-2 napot pihentetjük.