Vadas, ahogy én készítem

Recept Vadas, ahogy én készítem

Hozzáadta: TopPetra, 25.3.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Minden vadas másképp készül. Más a hús és zöldség aránya, a behabarás és eltérő, nem beszélve a fűszerezésről. Én a zöldségek és hús mennyiségét is szemre határozom meg, viszont nagyon fontos, hogy sokat kóstoljak és ízesítsek. A vadas knédlivel vagy zsemlegombóccal az igazi, de ezeket már boltban szerzem be. Szerző: Marta M.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.3.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

marhahús (felsál)
sárgarépa
petrezselyemgyökér
zeller
egész feketebors
babérlevél
só, ételízesítő
zöldségleves kocka
mustár
finomliszt
tejföl
habtejszín
citromlé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hús minden oldalát zsíron, forró edényben lepirítjuk, félretesszük.
  2. A kisült húslében egy kevés zsír hozzáadásával lepirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Visszahelyezzük a hőst, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott zöldséget. Sózzuk, esetleg ételízesítőt is adhatunk hozzá, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát. A babérlevelet és borsot kis táskába vagy teafilterbe tesszük, így kerül bele az edénybe.
  3. Lefedjük, addig főzzük, amíg a marha meg nem puhul teljesen.
  4. A húst és teafiltert a babérlevéllel és borssal kivesszük.
  5. A zöldségeket a lével együtt pürésítjük. A tejfölt, tejszínt, mustárt, lisztet elkeverjük, pár kanál sűrű zöldséges mártást is szedünk hozzá, majd ezzel sűrítjük.
  6. Citromlével ízesítjük. A mártást még átpasszírozzuk, hogy igazán selymes legyen.
  7. A húst felszeleteljük, a mártással és knédlivel/zsemlegombóccal tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás