TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Vadas knédlivel
Vadas knédlivel
Recept Vadas knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.2.2022

Vadas knédlivel

Tartalmas fogás kicsiknek és nagyoknak. Ezt nem érdemes kicsiben készíteni, az egy kiló hús ehhez a minimum. Szalonna is került bele, nem is kevés, a család pedig egyszerűen odavolt érte.

Alapanyagok
1 kg
marhalábszár
150 g
szalonna spékeléshez
Ízlés szerint
Ízlés szerint
olaj
300 g
vöröshagyma
300 g
sárgarépa
150 g
zeller
150 g
petrezselyemgyökér
10 db
egész bors
5 db
szegfűbors
4 darab
babérlevél
80 g
kristálycukor (ízlés szerint, akár kevesebb is lehet)
1 db
citrom
1 l
alaplé
80 g
mustár
Ízlés szerint
só, cukor, ecet
50 g
vaj
200 ml
habtejszín vagy főzőtejszín (magasabb zsírtartalommal)

Tálaláshoz:

100 g
vörösáfonya
1 db
citrom
Knédli vagy zsemlegombóc
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megtisztított húst a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük – ehhez a szalonna felét használjuk fel – ha nem elég sós, a szalonnát akár sóba is márthatjuk.
  2. A húst, ha kell, összekötözzük, majd forró olajon minden oldalát lepirítjuk.
  3. A maradék szalonnát kockára vágjuk, majd abban a serpenyőben, amibe a húst is pirítottuk, zsírjára sütjük. Rászórjuk a kockára vágott zöldségeket, ezeket pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott citromot is (a magokat előtte eltávolítjuk). Alaplével felöntjük, mustárral, borssal, babérlevéllel, szegfűborssal, cukorral ízesítjük. Lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük, 1-1.5 órát sütjük.
  4. Ha a hús már puha, a borsszemeket és babérlevelet eltávolítjuk, a húst kivesszük, majd a zöldséges levet pürésítjük. Ízlés szerint cukorral, ecettel, sóval ízesítjük, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt is.
  5. A húsról a madzagot levágjuk, felszeleteljük, visszatesszük a mártásba.
  6. Tálaláshoz a hússzeleteket tányérra tesszük, merünk alá mártást, knédlit vagy zsemlegombócot kínálunk köretnek, majd egy kanál friss áfonya vagy áfonyalekvár is kerülhet a tányérra, 1 szelet citromkarikával.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása