Vadas knédlivel

Recept Vadas knédlivel

Hozzáadta: TopPetra, 6.2.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Tartalmas fogás kicsiknek és nagyoknak. Ezt nem érdemes kicsiben készíteni, az egy kiló hús ehhez a minimum. Szalonna is került bele, nem is kevés, a család pedig egyszerűen odavolt érte.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.2.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

1 kgmarhalábszár
150 gszalonna spékeléshez
Ízlés szerint
Ízlés szerintolaj
300 gvöröshagyma
300 gsárgarépa
150 gzeller
150 gpetrezselyemgyökér
10 dbegész bors
5 dbszegfűbors
4 darabbabérlevél
80 gkristálycukor (ízlés szerint, akár kevesebb is lehet)
1 dbcitrom
1 lalaplé
80 gmustár
Ízlés szerintsó, cukor, ecet
50 gvaj
200 mlhabtejszín vagy főzőtejszín (magasabb zsírtartalommal)

Tálaláshoz:

100 gvörösáfonya
1 dbcitrom
Knédli vagy zsemlegombóc

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A megtisztított húst a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük – ehhez a szalonna felét használjuk fel – ha nem elég sós, a szalonnát akár sóba is márthatjuk.
  2. A húst, ha kell, összekötözzük, majd forró olajon minden oldalát lepirítjuk.
  3. A maradék szalonnát kockára vágjuk, majd abban a serpenyőben, amibe a húst is pirítottuk, zsírjára sütjük. Rászórjuk a kockára vágott zöldségeket, ezeket pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott citromot is (a magokat előtte eltávolítjuk). Alaplével felöntjük, mustárral, borssal, babérlevéllel, szegfűborssal, cukorral ízesítjük. Lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük, 1-1.5 órát sütjük.
  4. Ha a hús már puha, a borsszemeket és babérlevelet eltávolítjuk, a húst kivesszük, majd a zöldséges levet pürésítjük. Ízlés szerint cukorral, ecettel, sóval ízesítjük, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt is.
  5. A húsról a madzagot levágjuk, felszeleteljük, visszatesszük a mártásba.
  6. Tálaláshoz a hússzeleteket tányérra tesszük, merünk alá mártást, knédlit vagy zsemlegombócot kínálunk köretnek, majd egy kanál friss áfonya vagy áfonyalekvár is kerülhet a tányérra, 1 szelet citromkarikával.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás