TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Vadas mártás marhahússal
Vadas mártás marhahússal
Recept Vadas mártás marhahússal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Még nem találkoztam két olyan háziasszonnyal vagy szakáccsal, aki ugyanúgy készítette volna a vadas mártást. Én is rengeteget kóstoltam, nagyon szeretem, de mindegyiknél más ízvilág köszön vissza. Kísérletezni is szeretek, a kedvencem pedig ez a recept. Pontosan itt sem tudom meghatározni az arányokat, én szeretem kicsit savanykásan, de természetesen a mártásba cukor is kerül. Nem hiányozhat belőle a zöldség sem, és persze a köret is elég fontos eleme ennek az ételnek. Én burgonyagombóccal vagy knédlivel tálalom. Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   13.6.2018

Vadas mártás marhahússal

Még nem találkoztam két olyan háziasszonnyal vagy szakáccsal, aki ugyanúgy készítette volna a vadas mártást. Én is rengeteget kóstoltam, nagyon szeretem, de mindegyiknél más ízvilág köszön vissza. Kísérletezni is szeretek, a kedvencem pedig ez a recept. Pontosan itt sem tudom meghatározni az arányokat, én szeretem kicsit savanykásan, de természetesen a mártásba cukor is kerül. Nem hiányozhat belőle a zöldség sem, és persze a köret is elég fontos eleme ennek az ételnek. Én burgonyagombóccal vagy knédlivel tálalom. Szerző: Rebeka

30 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
marhalapocka
1 db
vöröshagyma
1 db
kis kisebb fehérrépa
kisebb zeller
1 db
sárgarépa
50 g
füstölt szalonna
1 ev. kanál
sűrített paradicsom
2 kv. kanál
cukor
1 ev. kanál
zsír
2 db
babérlevél
2 szem
borókabogyó
4 szem
szegfűbors
ízlés szerint pár szem fehérbors
1/2 kv. kanál
kakukkfű
1 kv. kanál
oregánó
ízlés szerint só
alaplé (szükség szerint)
2 kv. kanál
citromlé
200 ml
30%-os habtejszín
1 ev. kanál
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
  1. Az edényben felhevítjük a zsírt, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk a zsiradékon.
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk és 10 percig pirítjuk a hagymás alapon. Hozzáadjuk a fűszereket (a babérlevelet, borókabogyót, borsot, kakukkfüvet és oregánót mozsárba tesszük és összetörjük), a cukrot, sózzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és további 5 percig pirítjuk.
  3. Egy kevés alaplével felöntjük, a répát, fehérrépát és zellert felkockázzuk vagy felkarikázzuk, hozzáadjuk, lefedjük és a húst puhára pároljuk. Az alaplevet mindig pótoljuk!
  4. A húst kivesszük az edényből, a fennmaradt főzőlevet a fűszerekkel együtt leturmixoljuk.
  5. A habtejszínt a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a forró, leturmixolt mártáshoz, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A mártást finom szűrőn átpasszírozzuk, hogy még lágyabb legyen.
  6. A szószba visszatesszük a húst, még egyet forralunk rajta.
  7. Burgonyagombóccal vagy knédlivel tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Bóczér Lászlóné    ·   23.8.2021   ·   Válasz   ·  

Nem jelenik meg a recept. :-(

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása