TopReceptek.hu Köretek Rizs Rizottó Vajas-citromos sügérfilé borsós rizottóval
Vajas-citromos sügérfilé borsós rizottóval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   30.1.2022

Vajas-citromos sügérfilé borsós rizottóval

A süllő szerintem az egyik legfinomabb hal. Szeretem az ízét, és azt is, hogy egyszerű ízesítéssel csodát érhetünk el.

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Rizottó:

1 bögre
Arborio rizs
1 db
vöröshagyma
300 g
fagyasztott borsó
100 ml
fehérbor, száraz
1 l
alaplé
2 ev. kanál
vaj
csipet

Süllő:

halfilé
vaj
őrölt feketebors
citrom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, kifehéredésig pirítjuk.
  2. Borral felöntjük. Amikor a bor már majdnem elpárolgott, elkezdjük adagolni az alaplevet – először egy merőkanál, majd amikor már elfőtt, a következő, és így tovább.
  3. A rizottóhoz hozzáadjuk a borsót – én egy keveset előbb kiolvasztottam és leturmixoltam, de ez a lépés elhagyható. Amikor a rizottó már elkészült, a borsó is benne, hozzáadjuk a vajat, ezzel is alaposan elkeverjük.
  4. A halfilét bőrével lefelé vajon megporítjuk. Csak kevés ideig kell süni, egy-két percig. Ezután megfordítjuk, teszünk rá egy kevés vajat, citrom levével meglocsoljuk, sóval ízesítjük. Amikor megsült, kivesszük a serpenyőből. Rizottóval tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept