Vajas-citromos sügérfilé borsós rizottóval

Recept Vajas-citromos sügérfilé borsós rizottóval

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Rizottó, Rizs, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

A süllő szerintem az egyik legfinomabb hal. Szeretem az ízét, és azt is, hogy egyszerű ízesítéssel csodát érhetünk el.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Rizottó, Rizs, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Rizottó:

1 bögreArborio rizs
1 dbvöröshagyma
300 gfagyasztott borsó
100 mlfehérbor, száraz
1 lalaplé
2 ev. kanálvaj
csipet

Süllő:

halfilé
vaj
őrölt feketebors
citrom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, kifehéredésig pirítjuk.
  2. Borral felöntjük. Amikor a bor már majdnem elpárolgott, elkezdjük adagolni az alaplevet – először egy merőkanál, majd amikor már elfőtt, a következő, és így tovább.
  3. A rizottóhoz hozzáadjuk a borsót – én egy keveset előbb kiolvasztottam és leturmixoltam, de ez a lépés elhagyható. Amikor a rizottó már elkészült, a borsó is benne, hozzáadjuk a vajat, ezzel is alaposan elkeverjük.
  4. A halfilét bőrével lefelé vajon megporítjuk. Csak kevés ideig kell süni, egy-két percig. Ezután megfordítjuk, teszünk rá egy kevés vajat, citrom levével meglocsoljuk, sóval ízesítjük. Amikor megsült, kivesszük a serpenyőből. Rizottóval tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás