Vajas csirke

Az egyik nagy kedvencem a vajas csirke, vagy ahogy tesóm nevezi, a vajon sült csirke. Igazából nem kell hozzá nagy varázslat: csirke, finom fűszerek, vaj, na meg egy kis türelem, amíg a csirke megsül. Az első fél órában csak sülni hagyom, a második fél óra előtt ráteszem a vajat, a harmadik fél óra előtt pedig meglocsolom a lével. Tökéletesen puha és szaftos marad a hús! Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 15.6.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vajas csirke

Hozzávalók

1 dbbontott csirke
3 ev. kanálolaj
200 mlvíz
fűszerkeverék
125 gvaj

Elkészítés menete

  1. A csirkét részeire vágjuk és megmossuk, a felesleges vizet lecsepegtetjük. A sütőtálaz az olajjal kikenjük, rátesszük a csirkét. Kevés olajjal a csirkéket is megkenjük és bőven megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mindegyik csirkeészre vajat teszünk, majd visszatesszük a sütőbe.
  3. 200 fokra emeljük a hőfokot és további 30 percig sütjük.
  4. A kisült lével meglocsoljuk, újabb 30 percig sütjük.
  5. Rizzsel és salátával tálaltam.