Vajas-epres kevert süti anyukám receptje alapján

Vajas-epres kevert süti anyukám receptje alapján
KÜLDÖTT KÉPEK

Anyukám nagyon jól sütött és főzött. Mindent elkészített, szakácskönyvet nem használt, valahogy a fejében volt minden recept. A kevert sütije pedig egyszerűen verhetetlen volt. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

120 gpuha vaj + a tepsi kikenéséhez
220 gporcukor
4 dbtojás
400 mllangyos tej
600 grétesliszt
csipet
1 csomagsütőpor
500 gfriss eper
rétesliszt a forma kikenéséhez
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral és tojássárgával kikeverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet és az átszitált liszt felét.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a tejjel eldolgozott tésztába, elkeverjük, majd a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  3. A magas falú tepsit vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk. A tészta felét beletöltjük, rátesszük az eper felét, ráöntjük a maradék tésztát, majd erre kerül rá az eper maradéka.
  4. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük – tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
  5. Ha az epret a tésztára szórás előtt két kanál réteslisztbe forgatjuk, akkor nem fog a tészta aljára süppedni.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás