TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Vajas-epres kevert süti anyukám receptje alapján
Vajas-epres kevert süti anyukám receptje alapján
Vajas-epres kevert süti anyukám receptje alapján
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.6.2022

Vajas-epres kevert süti anyukám receptje alapján

Anyukám nagyon jól sütött és főzött. Mindent elkészített, szakácskönyvet nem használt, valahogy a fejében volt minden recept. A kevert sütije pedig egyszerűen verhetetlen volt. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
120 g
puha vaj + a tepsi kikenéséhez
220 g
porcukor
4 db
tojás
400 ml
langyos tej
600 g
rétesliszt
csipet
1 csomag
sütőpor
500 g
friss eper
rétesliszt a forma kikenéséhez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral és tojássárgával kikeverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet és az átszitált liszt felét.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a tejjel eldolgozott tésztába, elkeverjük, majd a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  3. A magas falú tepsit vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk. A tészta felét beletöltjük, rátesszük az eper felét, ráöntjük a maradék tésztát, majd erre kerül rá az eper maradéka.
  4. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük – tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
  5. Ha az epret a tésztára szórás előtt két kanál réteslisztbe forgatjuk, akkor nem fog a tészta aljára süppedni.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása