Vajas, gombás, fehérboros csirkemell

Remek fogás, ízletes, fűszeres, puha, minden megvan benne, ami egy remek ebédhez vagy vacsorához kell. A hirtelen lepirított csirkemell a finom gombával együtt párolódik, és a fehérbornak köszönhetően egy kis pikantériát is kap. Kiválóan illik hozzá a burgonyapüré vagy a sült burgonya. Én legutóbb a vajas, gombás, fehérboros csirkemellhez rozmaringgal és fokhagymával fűszerezett sült burgonyát készítettem, és finom káposztasalátával tálaltam.

Hozzáadta:, 27.6.2017
Kategória: Főételek
Recept Vajas, gombás, fehérboros csirkemell

Hozzávalók

2 dbnagyobb csirkemell vagy 3 db kisebb csirkemell (kb. 600 g)
250 gcsiperkegomba (jó nagy fejek, LIDL-ben kapható)
1 dbnagy fej vöröshagyma
300 mlszáraz fehérbor (rizling)
150 gvaj
frissen őrölt bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A grillserpenyőt kevés vajjal vagy olívaolajjal megkenjük, majd a csirkemelleket minden oldalról hirtelen megpirítjuk (oldalanként kb. 5-5 percet). Ebben a szakaszban még NEM SÓZUNK!Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Egy másik serpenyőben vajat hevítünk (egy kanálnyi vajat félreteszünk), majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk, a kalapján lévő külső réteget eltávolítjuk, majd a kalapot vékonyra szeleteljük. Hozzáadjuk a hagymához.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a húst, sózzuk és borsozzuk, borral felöntjük. Addig főzzük, amíg a bor mennyisége felére nem csökken (elpárolog). Ezután lefedjük, és 20-30 percig alacsony lángon tovább pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a félretett, kanálnyi vajat, majd levessük a tűzről.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai

Kedvenc burgonyás köretünkkel tálaljuk. Én a rozmaringos-fokhagymás sült burgonyát választottam.