TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Vajas, gombás, fehérboros csirkemell
Vajas, gombás, fehérboros csirkemell
Recept Vajas, gombás, fehérboros csirkemell
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Remek fogás, ízletes, fűszeres, puha, minden megvan benne, ami egy remek ebédhez vagy vacsorához kell. A hirtelen lepirított csirkemell a finom gombával együtt párolódik, és a fehérbornak köszönhetően egy kis pikantériát is kap. Kiválóan illik hozzá a burgonyapüré vagy a sült burgonya. Én legutóbb a vajas, gombás, fehérboros csirkemellhez rozmaringgal és fokhagymával fűszerezett sült burgonyát készítettem, és finom káposztasalátával tálaltam.

Alexa96    ·   27.6.2017

Vajas, gombás, fehérboros csirkemell

Remek fogás, ízletes, fűszeres, puha, minden megvan benne, ami egy remek ebédhez vagy vacsorához kell. A hirtelen lepirított csirkemell a finom gombával együtt párolódik, és a fehérbornak köszönhetően egy kis pikantériát is kap. Kiválóan illik hozzá a burgonyapüré vagy a sült burgonya. Én legutóbb a vajas, gombás, fehérboros csirkemellhez rozmaringgal és fokhagymával fűszerezett sült burgonyát készítettem, és finom káposztasalátával tálaltam.

Alapanyagok
2 db
nagyobb csirkemell vagy 3 db kisebb csirkemell (kb. 600 g)
250 g
csiperkegomba (jó nagy fejek, LIDL-ben kapható)
1 db
nagy fej vöröshagyma
300 ml
száraz fehérbor (rizling)
150 g
vaj
frissen őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A grillserpenyőt kevés vajjal vagy olívaolajjal megkenjük, majd a csirkemelleket minden oldalról hirtelen megpirítjuk (oldalanként kb. 5-5 percet). Ebben a szakaszban még NEM SÓZUNK!
  2. Egy másik serpenyőben vajat hevítünk (egy kanálnyi vajat félreteszünk), majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk, a kalapján lévő külső réteget eltávolítjuk, majd a kalapot vékonyra szeleteljük. Hozzáadjuk a hagymához.
  4. A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a húst, sózzuk és borsozzuk, borral felöntjük. Addig főzzük, amíg a bor mennyisége felére nem csökken (elpárolog). Ezután lefedjük, és 20-30 percig alacsony lángon tovább pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a félretett, kanálnyi vajat, majd levessük a tűzről.

Kedvenc burgonyás köretünkkel tálaljuk. Én a rozmaringos-fokhagymás sült burgonyát választottam.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása