TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Vajas karácsonyi korongok csillaggal
Vajas karácsonyi korongok csillaggal
Recept Vajas karácsonyi korongok csillaggal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2021

Vajas karácsonyi korongok csillaggal

Margarin helyett vajat használtam, klasszikus, legalább 82%-os vajat. Érdemes kipróbálni. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
2 db
tojás
1 csomag
sütőpor
250 g
vaj
1/2 db
citrom
tapasztáshoz
lekvár
díszítéshez
olvasztott csoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral kikeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. Beledolgozzuk a puha vajat, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Ízlés szerint citrom reszelt héjával ízesíthetjük.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amikor a tészta már kihűlt, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat. A korongok felének közepéből kis csillagokat szaggatunk ki, ezeket is megsütjük.
  4. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 190 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  5. A megsült korongokat lekvárral tapasztjuk össze.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása