Vajas karácsonyi korongok csillaggal

Recept Vajas karácsonyi korongok csillaggal

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Linzer, Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Margarin helyett vajat használtam, klasszikus, legalább 82%-os vajat. Érdemes kipróbálni. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Linzer, Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
200 gporcukor
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
250 gvaj
1/2 dbcitrom
tapasztáshozlekvár
díszítéshezolvasztott csoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral kikeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. Beledolgozzuk a puha vajat, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Ízlés szerint citrom reszelt héjával ízesíthetjük.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amikor a tészta már kihűlt, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat. A korongok felének közepéből kis csillagokat szaggatunk ki, ezeket is megsütjük.
  4. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 190 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  5. A megsült korongokat lekvárral tapasztjuk össze.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás