TopReceptek.hu Pogácsák Vajas pogácsa
Vajas pogácsa
Recept Vajas pogácsa
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.8.2021

Vajas pogácsa

Ezt a változatot burgonyával dobtam fel. Mivel mindenki másképp csinálja, gondoltam, én is megosztom a saját verziómat. Szerző: Jaja

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
800 g
rétesliszt
1 db
tojás
1 kv. kanál
50 g
élesztő
100 ml
olaj
300 g
főtt burgonya
250 g
vaj
300 ml
tej
1 kv. kanál
kristálycukor
1 db
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kanál lisztet. Elkeverjük, megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A főtt burgonya héját eltávolítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, sót, olajat, élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, félbe hajtjuk, ismét fél órát kelesztjük. Ezt a folyamatot – nyújtás, félbe hajtás, pihentetés – még kétszer megismételjük.
  4. Ezután szaggatjuk ki a kis korongokat. E tetejét bevagdoshatjuk, felvert tojással megkenjük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása