Vajon sült csirke krumplival és hagymával

Recept Vajon sült csirke krumplival és hagymával
KÜLDÖTT KÉPEK

A vajon sült csirke krumplival és hagymával nálunk egy klasszikus étel, amit örömmel készítek, és a család is nagy örömmel fogyasztja. Mivel számos emlék fűz hozzá, talán kissé elfogult a kijelentésem, hogy ez a világ legjobb étele, de nálunk ez egy igazi csemege, ráadásul egyszerű az elkészítése, és nem kell órákat a főzéssel pepecselnem. Csak összerakom, beleteszem egy tepsibe és megsütőm. A végeredmény pedig magáért beszél, egy hagyományos, mégis kivételes és finom vajon sült csirke, ahogy gyerekkoromban készítette anyukám.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

burgonya
vöröshagyma
1 csirke
bors
zöldfűszer, fűszerkeverék
vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először előkészítjük a tepsit, amit sütőpapírral kibélelünk. Én előszeretettel készítem a csirkét sütőpapíron, mert nem szeretem a feleslegesen zsíros, sok olajjal készült ételeket. Éppen ezért a bőrét is leszedem a csirkének. Lehet, hogy sokakat ez meglep, de mi így szeretjük.
  2. Amikor még gyerek voltam, emlékszem, hogy vendégségben sokszor a felnőttek a foguk alatt ropogtatták a sült csirkebőrt, de nálunk ez nem vált szokássá.
  3. A csirkét a tepsi közepére rakjuk, köré tesszük a megpucolt és hasábokra vágott krumplit és a negyedekre vágott hagymát.
  4. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel vagy fűszerkeverékkel (természetesen ízlés szerint, olyen keveréket választunk, amilyet csak szeretnénk), majd a csirkére ízlés szerinti mennyiségű vajat teszünk. Én az ujjaim közé fogtam a vajat, és azt raktam a csirkére, egy keveset a melle húsára, szárnyára, combjára.
  5. A csirkét 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Sütés közben a csirkére még rakhatunk párszor vajat, ettől szaftosabb és finomabb is lesz.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás