Vajon sült kakukkfüves pulykacomb
Tökéletes főétel! Ízes, laktató, az elkészítése pedig nem bonyolult. Nem kell órákat főzni és kavargatni, a sütő a dolgát helyettünk is elvégzi. Szerző: Nada I (Rebeka).
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022
Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
1 dbpulykacomb
2 ev. kanálolaj
1 kv. kanálkakukkfű
1 kv. kanálfűszerpaprika
1 kv. kanálőrölt kömény
4 dbkakukkfűág
50 gszalonna
100 gvaj
Ízlés szerint só és bors
Szükség szerint víz
- A szalonnát csíkokra vágjuk, fél órára fagyasztóba tesszük.
- A pulykacombot szalonnával spékeljük. Az olajat a fűszerekkel elkeverjük, majd ezt masszírozzuk bele a pulykacombba. Mellé tesszük a kakukkfűágat is, majd egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap a husit a kakukkfűággal együtt tepsibe tesszük, alaposan megsózzuk, 80 vajjal megkenjük, kb. 200 ml vízzel felöntjük, letakarjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. 90 percig sütjük.
- Sütés közben nagyjából félóránként a kisült lével meglocsoljuk. 90 perc után a fedelet vagy fóliát levesszük, még fél órát sütjük. Közben egyszer még a kisült lével meglocsoljuk.
- Rátesszük a maradék 20 g vajat, sütőt lekapcsoljuk.
- A húst kissé kihűtjük, majd óvatosan lefejtjük a csontról.
- A köret rajtunk múlik.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krůtí pečínka na másle a tymiánu.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS