Vajon sült kakukkfüves pulykacomb

Recept Vajon sült kakukkfüves pulykacomb

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Tökéletes főétel! Ízes, laktató, az elkészítése pedig nem bonyolult. Nem kell órákat főzni és kavargatni, a sütő a dolgát helyettünk is elvégzi. Szerző: Nada I (Rebeka).

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

1 dbpulykacomb
2 ev. kanálolaj
1 kv. kanálkakukkfű
1 kv. kanálfűszerpaprika
1 kv. kanálőrölt kömény
4 dbkakukkfűág
50 gszalonna
100 gvaj
Ízlés szerint só és bors
Szükség szerint víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, fél órára fagyasztóba tesszük.
  2. A pulykacombot szalonnával spékeljük. Az olajat a fűszerekkel elkeverjük, majd ezt masszírozzuk bele a pulykacombba. Mellé tesszük a kakukkfűágat is, majd egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap a husit a kakukkfűággal együtt tepsibe tesszük, alaposan megsózzuk, 80 vajjal megkenjük, kb. 200 ml vízzel felöntjük, letakarjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. 90 percig sütjük.
  4. Sütés közben nagyjából félóránként a kisült lével meglocsoljuk. 90 perc után a fedelet vagy fóliát levesszük, még fél órát sütjük. Közben egyszer még a kisült lével meglocsoljuk.
  5. Rátesszük a maradék 20 g vajat,  sütőt lekapcsoljuk.
  6. A húst kissé kihűtjük, majd óvatosan lefejtjük a csontról.
  7. A köret rajtunk múlik.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás