TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Vajon sült kakukkfüves pulykacomb
Vajon sült kakukkfüves pulykacomb
Recept Vajon sült kakukkfüves pulykacomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tökéletes főétel! Ízes, laktató, az elkészítése pedig nem bonyolult. Nem kell órákat főzni és kavargatni, a sütő a dolgát helyettünk is elvégzi. Szerző: Nada I (Rebeka).

TopPetra TopPetra    ·   30.1.2022

Vajon sült kakukkfüves pulykacomb

Tökéletes főétel! Ízes, laktató, az elkészítése pedig nem bonyolult. Nem kell órákat főzni és kavargatni, a sütő a dolgát helyettünk is elvégzi. Szerző: Nada I (Rebeka).

Alapanyagok
1 db
pulykacomb
2 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
kakukkfű
1 kv. kanál
fűszerpaprika
1 kv. kanál
őrölt kömény
4 db
kakukkfűág
50 g
szalonna
100 g
vaj
Ízlés szerint só és bors
Szükség szerint víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, fél órára fagyasztóba tesszük.
  2. A pulykacombot szalonnával spékeljük. Az olajat a fűszerekkel elkeverjük, majd ezt masszírozzuk bele a pulykacombba. Mellé tesszük a kakukkfűágat is, majd egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap a husit a kakukkfűággal együtt tepsibe tesszük, alaposan megsózzuk, 80 vajjal megkenjük, kb. 200 ml vízzel felöntjük, letakarjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. 90 percig sütjük.
  4. Sütés közben nagyjából félóránként a kisült lével meglocsoljuk. 90 perc után a fedelet vagy fóliát levesszük, még fél órát sütjük. Közben egyszer még a kisült lével meglocsoljuk.
  5. Rátesszük a maradék 20 g vajat,  sütőt lekapcsoljuk.
  6. A húst kissé kihűtjük, majd óvatosan lefejtjük a csontról.
  7. A köret rajtunk múlik.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása