TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Vajon sült lazac csőben sült burgonyával
Vajon sült lazac csőben sült burgonyával
Recept Vajon sült lazac csőben sült burgonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ennek a receptnek nem a lazac a nagy ötlete, hanem az ízes burgonyaköret. A család odavolt érte! Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   21.11.2021

Vajon sült lazac csőben sült burgonyával

Ennek a receptnek nem a lazac a nagy ötlete, hanem az ízes burgonyaköret. A család odavolt érte! Szerző: Danka

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Lazac:

Lazacfilé bőrével
Vaj
Tengeri só
Ízlés szerint egyéb fűszer
Citrom

Burgonya:

Kb. 1 kg
burgonya
1 db
közepes vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
170 ml
habtejszín
1/2 kv. kanál
szerecsendió
Vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A megtisztított lazacot bőrrel lefelé vajjal kikent sütőtálba tesszük, sóval és fűszerekkel megszórjuk, fél órát pihentetjük. A tetejére vajat teszünk, majd 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Tálalás előtt citrommal meglocsoljuk.
  2. A meghámozott, megmosott burgonyát nagyon vékonyra szeleteljük (2-3 mm). Vajjal kikent sütőtálba tesszük: két réteg burgonya, félholdra vágott hagymával és zúzott fokhagymával megszórva, majd sózzuk. Erre ismét 2 réteg burgonya jön, a hagyma+fokhagyma+só, az utolsó réteg pedig ismét burgonya.
  3. A tejszínt a reszelt szerecsendióval együtt felmelegítjük, majd a forró keverékkel nyakon öntjük a burgonyát.
  4. 45 percig sütjük 180 fokon.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása