Vakondtúrás sütemény

Krémes és lágy! Ezekkel tudnám első körben jellemezni a vakondtúrás süteményt. Persze egyéb „kulcsszavakat” is elő lehet venni, mint a rezelt csoki, kakaós tészta, ellenállhatatlan... Valaki szerint egyenesen ellenállhatatlan, másik szerint ronda és finom. Mi odavagyunk érte, hidegen a legfinomabb, és a gyerekek éjjel-nappal ennék. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 21.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vakondtúrás sütemény

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
180 gkristálycukor
200 mlolaj
200 mltej
380 gbúzafinomliszt
4 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
Krém:
1 csomagvanília ízű pudingpor
500 mltej
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkristálycukor
300 mltejföl
150 mlhabtejszín
250 gtúró
100 gétcsokoládé
5 dbbanán

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejelt, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe szórjuk. Elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, a tetejét hosszában levágjuk – kb. 1 cm vastagon. A levágott tésztaadagot félretesszük.
  3. A pudingport, cukrot, vaníliacukrot a tejben csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűjük. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a tejföllel és a túróval, majd ezt a keveréket dolgozzuk bele a pudingba. A csokoládét lereszeljük, ezt is hozzáadjuk a krémhez.
  4. A tésztalapot megkenjük egy kevés krémmel, rátesszük a felszeletelt banánt, majd a maradék krémmel lefedjük.
  5. A tetejét megszórjuk a lemorzsolt félrerakott tésztával. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a rétegek megkötöttek, felszeleteljük, tálaljuk.