Vakondtúrás sütemény

A férjem múltkor az egyik bevásárlóközpontban látta ezt a süteményt és tette a kosárba, én pedig egy laza mozdulattal kivettem a kosárból és mondtam, hogy a vakondtúrás sütemény nekem nem okoz gondot, és szívesen elkészítem. Így hát elkészítettem, és szerintem nemcsak egészségesebb, hanem finomabb is a boltinál. Szerencsére férjem is hasonló véleményen van, és biztos vagyok benne, hogy nem először volt terítéken az édesség.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
180 gkristálycukor
200 mlolaj
200 mltej
320 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó

Krém:

250 mltej
1.5 csomagvaníliapuding
2 ev. kanálkristálycukor
250 gtúró
400 gtejföl
2 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
100 greszelt étcsokoládé

Továbbá szükségünk lesz:

banán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások sárgáját a cukorral és olajjal világos habbá verjük.
  2. Ezután hozzákeverjük a tejet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 20 percig 200 fokon sütjük.
  4. A pudingport a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a cukrot, csokoládét, alaposa elkeverjük, végül belekeverjük a habtejszínből kemény habbá vert tejszínhabot.
  5. A megsült és kihűlt korpusz közepét „kivájjuk”, mindezt úgy, hogy a korpusz széle kb. 1-1.5 cm vastag legyen, az alja pedig szintén 1-1.5 cm vastag. A kivájt tésztát félretesszük.
  6. A korpuszt belsejét banánnal feltöltjük (én 4 banánt vágtam hosszába ketté és raktam bele a sütemény korpuszába), megkenjük a krémmel, a tetejére pedig rámorzsoljuk a félretett tésztát. A kész süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Můj blog s Reny: Pečenívšehodruhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás