Vaníliakrémes-gyümölcsös pite

Recept Vaníliakrémes-gyümölcsös pite
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a gyümölcsöt, az biztosan nem fogja megvetni a vaníliakrémes-gyümölcsös pitét! Nem is csoda, mert ez a pite sok-sok gyümölcsöt tartalmaz, és az ellenállhatatlan vaníliás-tejszínes krémet! Ezek így együtt alkotják ezt a finomságot, amire ránézni is öröm. Az íze pedig fenséges! Szerencsére a gyümölcsöt is kedvünkre tudjuk kombinálni! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 grétesliszt
70 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 dbtojás
120 gmargarin vagy vaj
csipet só

Töltelék:

250 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
60 gporcukor
2 dbtojás
70 mlhabtejszín

Szükségünk lesz még:

150 gkisebb gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, szeder)
100 galma
szilvalekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk, fél órát pihentetjük. A pihentetést követően a tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt, 26 cm átmérőjű piteforma aljára tesszük. A tészta a piteforma oldalára is jusson! A felesleges. tésztát, ami a piteforma széléről lelóg, levágjuk.
  2. A tésztát megkenjük a lekvárral. A tejből, pudingporból, és porcukorból pudingot főzünk, majd amíg még forró, belekeverjük a tojással elkevert tejszínt. Kihűtjük. A kapott krémet beletesszük a piteformába.
  3. A pudingra szórjuk rá a kisebb gyümölcsök keverékét és a szeletelt almát.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás