Vaníliakrémes képviselőfánk

Barátnőm kért meg, hogy készítsek neki képviselőfánkot, de lehetőleg vizet használjak az égetett tésztához. Ennek eleget téve elkészült a vaníliakrémes képviselőfánk, ami annyira finom lett, hogy azon a bulin tripla mennyiség is simán elfogyott volna. Talán akkor lett volna tökéletes, ha az öntetet is én készítem el, de sajnos erre már nem volt időm. Szerencsére azért a boltok polcain is lehet venni jó minőségű öntetet, így most ezzel a lehetőséggel éltem. Szerző: Haanka

Hozzáadta:admin, 7.4.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Vaníliakrémes képviselőfánk

Hozzávalók

Tészta:
250 mlvíz
90 g100% margarin
csipet só
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
Krém:
0,5 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
70 gcukor
200 gvaj
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. 250 ml vizet edénybe öntünk és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a margarint és a csipet sót, majd miután felforrt és a margarin is teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet. 5 percig folyamatosan kevergetjük.
  2. A tésztát kihűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztát nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjuk a kis fánkokat. Nekem ebből a mennyiségből 35 jött ki.
  3. 200 fokon 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejet, pudingport, cukrot, vaníliacukrot és cukrot edénybe tesszük, majd addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat.
  5. A fánkokat félbevágjuk, a krémet nyomózsákba töltjük és ezzel töltjük meg a fánkokat.
  6. A fánkok tetejét kedvenc öntetünkkel díszítjük, a jelenlegi cukros öntetet boltban vettem.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL