Vaníliakrémes képviselőfánk

Recept Vaníliakrémes képviselőfánk
KÜLDÖTT KÉPEK

Megkívántam, és el is készítettem ezeket a mini vaníliakrémes képviselőfánkokat. Egy kicsit más receptet próbáltam a megszokottnál, de így is tökéletesre sikerült. A kapott égetett tésztát nyomózsákba töltöttem és ezzel formáztam meg a mini fánkokat. A krém nálunk jól bevált, így maradtam a szokásos vaníliakrémnél, amit egy kevés rummal feldobtam. Természetesen a gyerekek adagjába nem tettem. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mlvíz
90 gvaj
csipet só
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás

Krém:

600 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
7 ev. kanálkristálycukor
150 gvaj
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet, a vajat és csipet sót edénybe tesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és kb. 5 percig folyamatosan keverjük.
  2. Amikor a tészta már nem tapad az edény oldalához, levesszük a tűzről, kihűtjük és egyenként belekeverjük a tojásokat. A kapott tésztát nyomózsákba töltjük, majd a kis fánkokat sütőpapírral kibélelt tepsire formázzuk meg. Én ebből az adagból 50 kisebbet formáztam.
  3. A tésztát 200 fokon 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt!
  4. Amíg a tészta hűl, megfőzzük a pudingot. Miután kihűlt, belekeverjük a habosra vert puha vajat és a rumot.
  5. Az öntetet készen vásároltam.
  6. A tésztákat félbe vágjuk, a krémmel megtöltjük, a felső tésztaréteget pedig öntetbe mártjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás