Megkívántam, és el is készítettem ezeket a mini vaníliakrémes képviselőfánkokat. Egy kicsit más receptet próbáltam a megszokottnál, de így is tökéletesre sikerült. A kapott égetett tésztát nyomózsákba töltöttem és ezzel formáztam meg a mini fánkokat. A krém nálunk jól bevált, így maradtam a szokásos vaníliakrémnél, amit egy kevés rummal feldobtam. Természetesen a gyerekek adagjába nem tettem. Szerző: Haanka
Hozzávalók
Tészta:250 mlvíz
90 gvaj
csipet só
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
Krém:600 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
7 ev. kanálkristálycukor
150 gvaj
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum
Elkészítés menete
- A vizet, a vajat és csipet sót edénybe tesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és kb. 5 percig folyamatosan keverjük.
- Amikor a tészta már nem tapad az edény oldalához, levesszük a tűzről, kihűtjük és egyenként belekeverjük a tojásokat. A kapott tésztát nyomózsákba töltjük, majd a kis fánkokat sütőpapírral kibélelt tepsire formázzuk meg. Én ebből az adagból 50 kisebbet formáztam.
- A tésztát 200 fokon 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt!
- Amíg a tészta hűl, megfőzzük a pudingot. Miután kihűlt, belekeverjük a habosra vert puha vajat és a rumot.
- Az öntetet készen vásároltam.
- A tésztákat félbe vágjuk, a krémmel megtöltjük, a felső tésztaréteget pedig öntetbe mártjuk.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL