TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Vaníliakrémes luxusszelet
Vaníliakrémes luxusszelet
Recept Vaníliakrémes luxusszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A habkönnyű tésztát a vaníliakrém és a tojássárgás krém teszi igazán különlegessé. Szerintem igenis megállja a helyét a vaníliakrémes luxusszelet elnevezés. Ilyen finomságot nem mindennap készít az ember, és ha el is készül, szinte garantált, hogy pillanatok alatt elfogy. Nagyon tetszik, hogy a krémek is nagyon lágyak és krémesek, a tészta pedig szintén önmagáért beszél. A tetejét úgy díszítjük, ahogy csak szeretnénk. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2018

Vaníliakrémes luxusszelet

A habkönnyű tésztát a vaníliakrém és a tojássárgás krém teszi igazán különlegessé. Szerintem igenis megállja a helyét a vaníliakrémes luxusszelet elnevezés. Ilyen finomságot nem mindennap készít az ember, és ha el is készül, szinte garantált, hogy pillanatok alatt elfogy. Nagyon tetszik, hogy a krémek is nagyon lágyak és krémesek, a tészta pedig szintén önmagáért beszél. A tetejét úgy díszítjük, ahogy csak szeretnénk. Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

9 db
tojásfehérje
9 ev. kanál
kristálycukor
9 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

3 csomag
vaníliapuding
4 ev. kanál
kristálycukor
900 ml
tej
150 g
vaj
100 g
porcukor
500 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló
2 ev. kanál
porcukor

Tojássárgás krém:

9 db
tojássárga
4 ev. kanál
kristálycukor
100 g
búzafinomliszt
2 csomag
vaníliacukor
900 ml
tej
150 g
vaj
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ha a hab már szép fényes, akkor beleszitájuk a sütőporral elkevert lisztet, süteményes lapáttal pedig óvatosan elkeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben pedig aranyszínűre sütjük.
  3. A pudingot klasszikus módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingba. Addig dolgozzuk, amíg krémes nem lesz.
  4. A habtejszínből, porcukorból és habfixálóból kemény tejszínhabot készítünk. Ezt is óvatosan beledolgozzuk a vaníliapudingos-vajas krémbe. A krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tojássárgát a cukorral, liszttel, vaníliacukorral és tejjel elkeverjük, majd feltesszük főni. A sűrű krémet levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, ezt pedig beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Addig dolgozzuk, amíg szép krémes nem lesz.
  6. A tésztára rákenjük a tojássárgás krémet, elsimítjuk, majd erre kenjük rá a vaníliás krémet. Tetejét kedvünk szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása