Vaníliakrémes luxusszelet

A habkönnyű tésztát a vaníliakrém és a tojássárgás krém teszi igazán különlegessé. Szerintem igenis megállja a helyét a vaníliakrémes luxusszelet elnevezés. Ilyen finomságot nem mindennap készít az ember, és ha el is készül, szinte garantált, hogy pillanatok alatt elfogy. Nagyon tetszik, hogy a krémek is nagyon lágyak és krémesek, a tészta pedig szintén önmagáért beszél. A tetejét úgy díszítjük, ahogy csak szeretnénk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 10.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vaníliakrémes luxusszelet

Hozzávalók

Tészta:
9 dbtojásfehérje
9 ev. kanálkristálycukor
9 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
3 csomagvaníliapuding
4 ev. kanálkristálycukor
900 mltej
150 gvaj
100 gporcukor
500 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
2 ev. kanálporcukor
Tojássárgás krém:
9 dbtojássárga
4 ev. kanálkristálycukor
100 gbúzafinomliszt
2 csomagvaníliacukor
900 mltej
150 gvaj
100 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ha a hab már szép fényes, akkor beleszitájuk a sütőporral elkevert lisztet, süteményes lapáttal pedig óvatosan elkeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben pedig aranyszínűre sütjük.
  3. A pudingot klasszikus módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingba. Addig dolgozzuk, amíg krémes nem lesz.
  4. A habtejszínből, porcukorból és habfixálóból kemény tejszínhabot készítünk. Ezt is óvatosan beledolgozzuk a vaníliapudingos-vajas krémbe. A krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tojássárgát a cukorral, liszttel, vaníliacukorral és tejjel elkeverjük, majd feltesszük főni. A sűrű krémet levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, ezt pedig beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Addig dolgozzuk, amíg szép krémes nem lesz.
  6. A tésztára rákenjük a tojássárgás krémet, elsimítjuk, majd erre kenjük rá a vaníliás krémet. Tetejét kedvünk szerint díszítjük.