Vaníliakrémes torta, sütés nélkül

Recept Vaníliakrémes torta, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Én imádom az édességeket, és különösen szeretem, ha egy édesség egyszerűen összeállítható, maximum a hűtőbe kell pár órára tenni kicsit megdermedni. A vaníliakrémes torta sütés nélkül egy tökéletes példája ennek. Nem kell sütni, az alapot háztartási keksz képezi, amire az isteni túrós és vaníliás réteg, majd az ellenállhatatlan tejszínhab. A legtovább a sütemény lehűlése tart, ezért érdemes az édességet este elkészíteni, és másnap tálalni.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

300 gháztartási keksz
2 ev. kanálkakaó
50 gvaj
1 ev. kanálporcukor
200 mltej

Túrós töltelék:

250 glágy túró
250 mlhabtejszín
2 dbcitrom - héja + leve
1 ev. kanálporcukor

Vaníliás réteg:

2 csomagvanília ízű pudingpor
200 mlhabtejszín
600 mltej
3 ev. kanálporcukor

Továbbá szükségünk lesz:

200 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a vaníliás tölteléket: 600 ml tejbe beleöntjük a cukrot és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk, ezután kihűtjük. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Óvatosan eldolgozzuk.
  2. Elkészítjük a kekszes korpuszt. Ehhez a háztartási kekszet összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.
  3. Egy kor alakú sütőforma alját (28 cm átmérőjű) kibéleljük a kekszes alappal.
  4. Erre kerül a túrós töltelék: ehhez a túrót eldolgozzuk a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.
  5. Erre kerül a vaníliás réteg.
  6. Az utolsó réteg a kemény habbá vert porcukros és vaníliacukros tejszínhab.
  7. A kész süteményt kakaóval vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én egy egész éjszakára raktam a hűtőbe
  8. A süteményt cikkekre vágjuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás