TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Vaníliakrémmel töltött dió
Vaníliakrémmel töltött dió
Recept Vaníliakrémmel töltött dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   6.12.2017

Vaníliakrémmel töltött dió

Igaz klasszikus karácsonyi desszert. Diós tészta a megszokott dióformákban, lágy vaníliakrémmel összetapasztva. Ez a sütemény nagyon jól mutat a süteményes tálon, főleg pár igazi dióval és dióbéllel együtt. Bátran ajánlom mindenkinek, szemnek és szájnak is egyaránt öröm ez a finomság. A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió biztosan hozzájárul az ünnepi hangulathoz.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
búzafinomliszt
250 g
vaj
150 g
porcukor
150 g
darált dió
1 ev. kanál
őrölt fahéj
2 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
szódabikarbóna
2 db
tojás

Töltelék:

1 csomag
vaníliapuding
2 dl
tej
125 g
vaj
50 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztből, puha vajból, porcukorból, darált dióból, fahéjból, kakaóból, tojásból, szódabikarbónából tésztát gyúrunk. A tésztát akár reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük. A kész tésztát két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd a kivajazott és liszttel beszórt formákba nyomkoduk.
  3. A tésztát 10 percig sütjük 160 fokon.
  4. Miután megsült és kihűlt, két dióhéjat a vaníliakrémmel tapasztjuk össze: az elkészült vaníliapudingba beledolgozzuk a vajat és a porcukrot.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása