Igaz klasszikus karácsonyi desszert. Diós tészta a megszokott dióformákban, lágy vaníliakrémmel összetapasztva. Ez a sütemény nagyon jól mutat a süteményes tálon, főleg pár igazi dióval és dióbéllel együtt. Bátran ajánlom mindenkinek, szemnek és szájnak is egyaránt öröm ez a finomság. A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió biztosan hozzájárul az ünnepi hangulathoz.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:300 gbúzafinomliszt
250 gvaj
150 gporcukor
150 gdarált dió
1 ev. kanálőrölt fahéj
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 dbtojás
Töltelék:1 csomagvaníliapuding
2 dltej
125 gvaj
50 gporcukor
Elkészítés menete
- A lisztből, puha vajból, porcukorból, darált dióból, fahéjból, kakaóból, tojásból, szódabikarbónából tésztát gyúrunk. A tésztát akár reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük. A kész tésztát két órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd a kivajazott és liszttel beszórt formákba nyomkoduk.
- A tésztát 10 percig sütjük 160 fokon.
- Miután megsült és kihűlt, két dióhéjat a vaníliakrémmel tapasztjuk össze: az elkészült vaníliapudingba beledolgozzuk a vajat és a porcukrot.