TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió
Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió
Recept Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   18.12.2017

Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió

A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió remek választás az ünnepekre. Nemcsak a tésztája pompás, hanem a kevés rummal ízesített vaníliás krém is hozzájárul a fantasztikus ízvilághoz. Nagyon jól mutat, ahogy ezek a töltött diók egymás hegyén-hátán sorakoznak a tányéron, és garantált, hogy nagyon gyorsan elfogynak. Felét porcukorral megszórva tálalom, szerintem így jobban mutat. Egy csésze kávé mellé, vagy akár egy bögre forró kakaóval verhetetlen!

60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

320 g
vaj
400 g
búzafinomliszt
160 g
porcukor
120 g
dió
4 ev. kanál
kakaó
1 ev. kanál
rum

Krém:

200 g
vaj
160 g
porcukor
2 csomag
vaníliapuding
750 ml
tej
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát. A vajat a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaót, a rumot, a darált diót és a lisztet.
  2. Tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és egy éjszakára hűtőszekrénybe teszünk.
  3. Elkészítjük a dió formákat, majd megtöltjük a tésztával. A közepébe kis mélyedést/lyukat nyomunk, hogy majd később minél több krémet tudjunk a két dió közé tenni.
  4. A tésztát 180 fokon 15 percig sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingot és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, rummal ízesítjük.
  6. A krémmel megkenjük a fél diókat, majd összetapasztjuk őket. Porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása