Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió

A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió remek választás az ünnepekre. Nemcsak a tésztája pompás, hanem a kevés rummal ízesített vaníliás krém is hozzájárul a fantasztikus ízvilághoz. Nagyon jól mutat, ahogy ezek a töltött diók egymás hegyén-hátán sorakoznak a tányéron, és garantált, hogy nagyon gyorsan elfogynak. Felét porcukorral megszórva tálalom, szerintem így jobban mutat. Egy csésze kávé mellé, vagy akár egy bögre forró kakaóval verhetetlen!

Hozzáadta:, 18.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió

Hozzávalók

Tészta:
320 gvaj
400 g búzafinomliszt
160 gporcukor
120 gdió
4 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálrum
Krém:
200 gvaj
160 gporcukor
2 csomagvaníliapuding
750 mltej
rum

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát. A vajat a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaót, a rumot, a darált diót és a lisztet.
  2. Tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és egy éjszakára hűtőszekrénybe teszünk.
  3. Elkészítjük a dió formákat, majd megtöltjük a tésztával. A közepébe kis mélyedést/lyukat nyomunk, hogy majd később minél több krémet tudjunk a két dió közé tenni.
  4. A tésztát 180 fokon 15 percig sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingot és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, rummal ízesítjük.
  6. A krémmel megkenjük a fél diókat, majd összetapasztjuk őket. Porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!