TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Vaníliakrémmel töltött képviselőfánk
Vaníliakrémmel töltött képviselőfánk
Recept Vaníliakrémmel töltött képviselőfánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ünnepi finomság au egész családnak. A vaníliakrém önmagában is nagyon finom, de ezzel az égetett tésztával verhetetlen! Szerző: Haanka

TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Vaníliakrémmel töltött képviselőfánk

Ünnepi finomság au egész családnak. A vaníliakrém önmagában is nagyon finom, de ezzel az égetett tésztával verhetetlen! Szerző: Haanka

Alapanyagok
250 ml
víz
90 g
100% margarin
csipet
140 g
búzafinomliszt
4 db
tojás

Krém:

0,5 l
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
70 g
kristálycukor
200 g
vaj
3 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
rum
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 250 ml vizet, 90 g margarint, csipet sót edénybe teszünk és felforraljuk. Eztán adunk hozzá 140 g finomlisztet, majd kb. 5 percig kevergetjük.
  2. Amikor már a tészta kezd leválni az oldaláról, levesszük a lángról és egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A kapott tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe megformázzuk a fánkokat. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük, majd további 10-15 percig sütjük. Sütés közben nem nyitjuk le a sütő ajtaját!
  4. A krémhez a tejet, vaníliapudingot, cukrot. 200 g vajat, vaníliacukrot és rumot csomómentesre keverjük, sűrű pudinggá főzzük. A maradék 250 g vajat habosra verjük, a kihűlt pudingot pedig ebbe keverjük bele.
  5. Az öntet bolti.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása