Vaníliakrémmel töltött képviselőfánk

Recept Vaníliakrémmel töltött képviselőfánk

Hozzáadta: TopPetra, 11.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ünnepi finomság au egész családnak. A vaníliakrém önmagában is nagyon finom, de ezzel az égetett tésztával verhetetlen! Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

250 mlvíz
90 g100% margarin
csipet
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás

Krém:

0,5 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
70 gkristálycukor
200 gvaj
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum
250 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 250 ml vizet, 90 g margarint, csipet sót edénybe teszünk és felforraljuk. Eztán adunk hozzá 140 g finomlisztet, majd kb. 5 percig kevergetjük.
  2. Amikor már a tészta kezd leválni az oldaláról, levesszük a lángról és egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A kapott tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe megformázzuk a fánkokat. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük, majd további 10-15 percig sütjük. Sütés közben nem nyitjuk le a sütő ajtaját!
  4. A krémhez a tejet, vaníliapudingot, cukrot. 200 g vajat, vaníliacukrot és rumot csomómentesre keverjük, sűrű pudinggá főzzük. A maradék 250 g vajat habosra verjük, a kihűlt pudingot pedig ebbe keverjük bele.
  5. Az öntet bolti.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás