Vaníliapudingos csiga

Gondoltam egyet, és új édességgel leptem mega a családot – vagyis egy régi édességgel, új köntösben. Az alap a már megszokott kakaós csiga tésztája, azonban nem kakaóval, hanem isteni finom vaníliapudinggal. A végeredményben nem csalódtam, a család rögtön lecsapott rá, és azóta is rendszeresen terítéken van ez az isteni finom vaníliapudingos csiga. Arra azért ügyeljünk, hogy a puding jó sűrű legyen, így biztosan nem fog kifolyni sütés közben.

Hozzáadta:, 10.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Vaníliapudingos csiga

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 bögrerétesliszt
1 kv. kanálbúzafinomliszt
¾ bögretej
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálvaj
½ kockaélesztő
2 dbtojás sárgája
1 dbcitrom héja
1 csomagvaníliacukor
csipet só
Töltelék:
1 csomagvaníliapuding
ízlés szerint cukor
Továbbá szükségünk lesz:
vaj a tészta megkenéséhez
gyümölcs a tetejére
tojás a megkenéshez

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a kovászt: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk 1 evőkanál cukrot. A kovászt félretesszük és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, vaníliacukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha vajat és a felfutott kovászt.
  3. A hozzávalókból sima állagú tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha már nem ragad hozzá a tál falához. Ha a tészta túl kemény, akkor tejjel tudjuk korrigálni az állagát. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Amíg a tészta kel, a pudingporból sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, vajjal megkenjük, feltekerjük, majd 3-4 cm széles szeletekre vágjuk.
  5. A csigákat egy sütőpapírral kikent tepsire tesszük.
  6. Egy kanál segítségével a közepét lenyomjuk, és ebbe kerül a vaníliapuding. A tetejére ízlés szerint gyümölcsöt is tehetünk. A csigákat felvert tojással megkenjük.
  7. A csigákat még 10-15 percig kelesztjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Blogom:Receptyakeber