Vaníliapudingos kifli csokiba mártva

Recept Vaníliapudingos kifli csokiba mártva
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi kifli igazi ünnepi klasszikus, ami számos család asztalát díszíti. Nálunk is elengedhetetlen, és a legjobb az ezekben a kiflikben, hogy számos módon el tudjuk készíteni. Ez a változat pudingporral készült, a megsült kiflik két végét pedig olvasztott csokoládéba mártottam. A kifliknek már az illata is inycsiklandó, az íze pedig tökéletes. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

220 gfinomliszt
120 gpuha vaj
100 gkristálycukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 dbtojássárga
2 ev. kanáltej
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, pudingport, puha vajat, tojássárgát és egységes, sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha a tészta túlságosan keménynek tűnik, akkor egy kevés tejjel tudunk rajta javítani.
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, vagy hengert formázunk és azt szeleteljük fel. Ezekből a kis adagokól készítjük el a kifliket, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a kifli két végét csokiöntetbe mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás