Vaníliás-barackos sajttorta

Vanília, barack, túró... Ezekből rossz már nem jöhet ki! Így született meg a vaníliás-barackos sajttorta ötlete is. A tortát sütni kell, sok-sok hozzávalóból készül, de megéri a fáradozást! A gyümölcsös és vaníliás íz minden egyes falatban visszaköszön, az egyes rétegek rétegek pedig eszméletlenük finomak! A díszítést sem vittem túlzásba: kockázott barack és bazsalikomlevél. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 20.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vaníliás-barackos sajttorta

Hozzávalók

Alap:
210 gkeksz
50 gvaj
Túrós töltelék:
1 kglágy túró
3 dbtojás
400 gsűrített tej
2 ev. kanáltojáslikőr
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 dbvaníliarúd
1,5 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálcitromlé
barack
Szükségünk lesz még:
3 dbtojás
2 dbtojássárga
2 ev. kanálméz vagy sűrű barackos szirup
3 ev. kanálcitromlé
6 ev. kanálkristálycukor
80 gvaj
150 mlhabtejszín
100 gtúró
barack

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a kör alakú sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet por állagúra törjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük, majd a sütőforma aljára nyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A barackot megmossuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, majd vékony félhold szeletekre vágjuk. Ezeket a vékony szeleteket rátesszük a kekszes alapra.
  4. A túrót a tojással, likőrrel, sűrített tejjel, pudingporral, a vaníliarúdból kikapart magokkal, porcukorral és citromlével alaposan eldolgozzuk. A tölteléket rákenjük a barackos-kekszes alapra. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd a hőfokot 140 fokra csökkentjük és további 50 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  5. A befejezéshez a maradék barackot pürésítjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a citrom levét és a mézet. Kis lángon elkezdjük főzni. Amikor már szépen elkeveredtek, a hozzávalók, belekerül a vaj. Megvárjuk, míg a vaj teljesen elolvad. A habtejszínt habbá verjük és elkeverjük a túróval. A barackos keveréket, amikor már kihűlt, elkeverjük a tejszínhabos-túrós keverékkel. Rátesszük a tortánk tetejére, ízlés szerint díszítjük.%1%2