Vaníliás csiga áfonyával

Recept Vaníliás csiga áfonyával

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

KÜLDÖTT KÉPEK

A vaníliás csiga áfonyával rendkívül finom, porhanyós sütemény ellenállhatatlan vaníliás krémmel. A friss gyümölcs csak fokozza az élvezeteket. A recept egyszerű, szinte alig kell nyújtani, a sütéshez pedig elég pár muffin forma. A kész süteményt már csak díszíteni kell.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

45 gvaj
300 gbúza finomliszt
125 mltej
fél csomagszárított élesztő
100 gkristálycukor
1 dbtojás
csipet só

Töltelékhez:

400 mltej
1 csomagvaníliapudingpor
3 ev. kanálcukor
120 gáfonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához az alapanyagokat csomómentes tésztává összedolgozzuk. A tészta tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával lefedjük és körülbelül másfél órát kelesztjük.
  2. Amíg a tészta megkel, megfőzzük a pudingot: 350 ml tejet felforralunk, a maradék tejben pedig elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Addig főzzük, míg puding állagú nem lesz, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  3. A megkelt tésztát henger alakúra nyújtjuk, megkenjük a kihűlt pudinggal, megszórjuk az áfonyával, és felcsavarjuk. Ezután kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk – így kapjuk a csigákat. Én egy muffin formát használtam a csigák sütéséhet.
  4. A csigákat 180 °C-on készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás