Vaníliás csiga áfonyával

A vaníliás csiga áfonyával rendkívül finom, porhanyós sütemény ellenállhatatlan vaníliás krémmel. A friss gyümölcs csak fokozza az élvezeteket. A recept egyszerű, szinte alig kell nyújtani, a sütéshez pedig elég pár muffin forma. A kész süteményt már csak díszíteni kell.

Hozzáadta:, 18.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Vaníliás csiga áfonyával

Hozzávalók

Tésztához:
45 gvaj
300 gbúza finomliszt
125 mltej
fél csomagszárított élesztő
100 gkristálycukor
1 dbtojás
csipet só
Töltelékhez:
400 mltej
1 csomagvaníliapudingpor
3 ev. kanálcukor
120 gáfonya

Elkészítés menete

  1. A tésztához az alapanyagokat csomómentes tésztává összedolgozzuk. A tészta tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával lefedjük és körülbelül másfél órát kelesztjük.
  2. Amíg a tészta megkel, megfőzzük a pudingot: 350 ml tejet felforralunk, a maradék tejben pedig elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Addig főzzük, míg puding állagú nem lesz, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  3. A megkelt tésztát henger alakúra nyújtjuk, megkenjük a kihűlt pudinggal, megszórjuk az áfonyával, és felcsavarjuk. Ezután kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk – így kapjuk a csigákat. Én egy muffin formát használtam a csigák sütéséhet.
  4. A csigákat 180 °C-on készre sütjük.