TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Vaníliás-diós krémes leveles tésztából
Vaníliás-diós krémes leveles tésztából
Recept Vaníliás-diós krémes leveles tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A leveles tészta szerencsés választás a krémeshez, de azért ezt a változatot saját készítésűvel is kiegészítettem. A diós-vaníliás ízvilág pedig fantasztikusan harmonizál a tésztával, és szinte olyan, mintha cukrászdában vásároltam volna. Szerző: Janulinka

TopPetra TopPetra    ·   2.5.2021

Vaníliás-diós krémes leveles tésztából

A leveles tészta szerencsés választás a krémeshez, de azért ezt a változatot saját készítésűvel is kiegészítettem. A diós-vaníliás ízvilág pedig fantasztikusan harmonizál a tésztával, és szinte olyan, mintha cukrászdában vásároltam volna. Szerző: Janulinka

Alapanyagok

Tészta 1:

500 g
leveles tészta

Tészta 2:

6 db
tojás
150 g
kristálycukor
180 g
darált dió
60 g
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

1 db
vanília ízű pudingpor
500 ml
tej
150 g
kristálycukor
1 db
vaníliarúd, vagy 1 csomag vaníliacukor
250 g
vaj vagy margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leveles tésztát félbe vágjuk. Mindkét tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a diót és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd készre sütjük. .
  3. A pudingport, cukrot és vaníliacukrot csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Beledolgozzuk a puha vajat.
  4. Az egyik leveles tésztára rákenjük a krém felét. Erre kerül rá a diós piskóta. A piskótalapról a felső tésztaréteget levágtam, szerintem így szebb és finomabb is. Erre kenjük rá a krém másik felét, majd letakarjuk a második leveles tésztával. A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakát. Fontos, hogy a megsült leveles tészta a nedvességtől megpuhuljon, így könnyebb lesz szeletelni a süteményt. A süti ideális találkozókra, vendégeknek, ünnepségekre. Az egyik kedvencünk, csak ajánlani tudjuk. .
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása