Vaníliás-diós krémes leveles tésztából

Recept Vaníliás-diós krémes leveles tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 2.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A leveles tészta szerencsés választás a krémeshez, de azért ezt a változatot saját készítésűvel is kiegészítettem. A diós-vaníliás ízvilág pedig fantasztikusan harmonizál a tésztával, és szinte olyan, mintha cukrászdában vásároltam volna. Szerző: Janulinka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 2.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta 1:

500 gleveles tészta

Tészta 2:

6 dbtojás
150 gkristálycukor
180 gdarált dió
60 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

1 dbvanília ízű pudingpor
500 mltej
150 gkristálycukor
1 dbvaníliarúd, vagy 1 csomag vaníliacukor
250 gvaj vagy margarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A leveles tésztát félbe vágjuk. Mindkét tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a diót és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd készre sütjük. .
  3. A pudingport, cukrot és vaníliacukrot csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Beledolgozzuk a puha vajat.
  4. Az egyik leveles tésztára rákenjük a krém felét. Erre kerül rá a diós piskóta. A piskótalapról a felső tésztaréteget levágtam, szerintem így szebb és finomabb is. Erre kenjük rá a krém másik felét, majd letakarjuk a második leveles tésztával. A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakát. Fontos, hogy a megsült leveles tészta a nedvességtől megpuhuljon, így könnyebb lesz szeletelni a süteményt. A süti ideális találkozókra, vendégeknek, ünnepségekre. Az egyik kedvencünk, csak ajánlani tudjuk. .
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás