TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Brownie Vaníliás-kakaós brownie
Vaníliás-kakaós brownie
Recept Vaníliás-kakaós brownie
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.4.2020

Vaníliás-kakaós brownie

Ez a vaníliás-kakaós brownie teljes kiőrlésű lisztből készült, és meg kell mondjam, ez nagyon jó döntés volt! A sütemény lágy, puha, a krém pedig tényleg feldobja! A tészta és krém összedobása nem sok idő, csupán 20 perc, a sütési idő pedig sütő függvényében kb. 35 perc. Miután megsült, nem marad más hátra, mint kihűteni, és elfogyasztani. Szerző: Karambola

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

1 bögre
teljes kiőrlésű búzaliszt
3/4 kv. kanál
sütőpor
1/4 kv. kanál
szódabikarbóna
1/4 kv. kanál
1/2 bögre
nádcukor
1/4 bögre
kakaó
60 g
vaj
2 db
tojás
1/4 bögre
tej
1 ev. kanál
vaníliakivonat

Töltelék:

1 bögre
ricotta
1 db
tojás
1/4 bögre
nádcukor
1 ev. kanál
kukoricakeményítő
csipet só
1 ev. kanál
vaníliakivonat
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük. A tojást a felolvasztott vajjal és tejjel alaposan eldolgozzuk, majd eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  2. A tészta felét sütőpapírral kibélelt, 20x20 cm-es sütőformába tesszük.
  3. A töltelékhez az alapanyagokat jó alaposan elkeverjük, majd rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára. A töltelék híg lehet, de sütés közben az állaga tökéletes lesz.
  4. A töltelékre rávisszük a maradék tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  5. Miután megsült, kihűtjük, felszeleteljük és tálaljuk. Sütés közben érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta szépen átsült-e.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása