Vaníliás-kakaós brownie

Ez a vaníliás-kakaós brownie teljes kiőrlésű lisztből készült, és meg kell mondjam, ez nagyon jó döntés volt! A sütemény lágy, puha, a krém pedig tényleg feldobja! A tészta és krém összedobása nem sok idő, csupán 20 perc, a sütési idő pedig sütő függvényében kb. 35 perc. Miután megsült, nem marad más hátra, mint kihűteni, és elfogyasztani. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 22.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vaníliás-kakaós brownie

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml):
1 bögreteljes kiőrlésű búzaliszt
3/4 kv. kanálsütőpor
1/4 kv. kanálszódabikarbóna
1/4 kv. kanál
1/2 bögrenádcukor
1/4 bögrekakaó
60 gvaj
2 dbtojás
1/4 bögretej
1 ev. kanálvaníliakivonat
Töltelék:
1 bögrericotta
1 dbtojás
1/4 bögrenádcukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
csipet só
1 ev. kanálvaníliakivonat

Elkészítés menete

  1. A tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük. A tojást a felolvasztott vajjal és tejjel alaposan eldolgozzuk, majd eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  2. A tészta felét sütőpapírral kibélelt, 20x20 cm-es sütőformába tesszük.
  3. A töltelékhez az alapanyagokat jó alaposan elkeverjük, majd rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára. A töltelék híg lehet, de sütés közben az állaga tökéletes lesz.
  4. A töltelékre rávisszük a maradék tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  5. Miután megsült, kihűtjük, felszeleteljük és tálaljuk. Sütés közben érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta szépen átsült-e.%1