Vaníliás keksztorta

Recept Vaníliás keksztorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem is értem, miért tortának hívják ezt a finomságot, mert tepsiben készül, de nálunk így maradt meg a név és a recept is: vaníliás keksztorta. Egyszerű és nagyszerű, sütés nélkül, csupán pár hozzávalóból. A titka a nagyon krémes pudingos krém, na meg persze a jó minőségű vajas keksz. Ha szerencsénk van, akkor kakaós kekszet is veszünk, a rétegeket, világos és kakaós kekszes réteget felváltva pakoljuk rá a krémre. Szerző: M Márta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1,2 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
150 gkristálycukor
1 kv. kanálvaníliakivonat
80 gtejpor
200 gcsokoládé (fehér)
250 gvaj
500 gkeksz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot beleszórjuk a tejbe, feltesszük főni, beletesszük a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kicsit kihűtjük.
  2. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a tejport, a vaníliakivonatot és a felolvasztott csokoládét. Ezt is elkezdjük összedolgozni, majd amikor már jó krémes, kanalanként beledolgozzuk a pudingot.
  3. Előkészítünk egy tepsit, amit kibélelünk egy adag keksszel, rákanalazzuk a krémet, elegyengetjük, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a krém el nem fogy. Az utolsó réteg a keksz.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, miután megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás