Vaníliás képviselő fánk

A háziasszonyok fele fél a képviselőfánk tésztájának elkészítésétől. Én is féltem, de megpróbáltam, és sikerült, elkészült az otthoni vaníliás képviselő fánk. Nem olyan bonyolult, mint ahogy az első ránézésre látszik. A végeredmény pedig mindenkinek tetszett, és ez a legfontosabb.

Hozzáadta:, 3.10.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Vaníliás képviselő fánk

Hozzávalók

Tésztához:
3 dbtojás
160 mlvíz
50 mlolaj
110 gbúza finomliszt
csipet só
Krémhez:
400 mltej
1 csomagvanília pudingpor
½ csomagkrémpor
4 ev. kanálporcukor
1 dbvaníliarúd
125 gvaj
200 mlhabtejszín
csokoládéöntet

Elkészítés menete

  1. Egy kisebb edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipet sót és az olajat. Alacsony lángon felforraljuk és hozzáadjuk az átszitált lisztet – közben folyamatosan kevergetjük és ügyelünk arra, hogy a massza ne legyen csomós. A tésztát fakanál helyett inkább spatulával kevergessük. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról. Ezután levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Minden egyes tojás után a tésztát kézi robotgéppel alaposan elkeverjük. Ha a tészta elkészült, habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a habzsákkal köröket formázunk. Én két rétegű köröket csináltam, hogy magasabbak legyenek, de nyugodtan lehet egyrétegű köröket is formázni.
  3. A köröket 200 fokon aranyszínűre sütjük. Sütés közben a sütőt nem szabad kinyitni, mert a körök összeesnek. Ha már aranyszínűek a korongok, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót résnyire nyitjuk és megvárjuk, míg a tészta kihűl. Így a korongok nem esnek össze
  4. Amíg a korongok hűlnek, elkészítjük a krémet: a pudingot a cukros tejben megfőzzük (hozzáadjuk még a vaníliarúdból kinyert magokat). A kész pudingot levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl és hozzákeverjük a 125 g vajat, alaposan elkeverjük és a krémet kihűtjük.
  5. A kihűlt köröket félbe vágjuk, a krémet habzsákba töltjük és rányomjuk a korongok felére. A korongok másik felét csokoládéba mártjuk, és rátesszük a krémre. Tejszínhabbal díszítjük.