TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Vaníliás képviselő fánk
Vaníliás képviselő fánk
Recept Vaníliás képviselő fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   3.10.2016

Vaníliás képviselő fánk

A háziasszonyok fele fél a képviselőfánk tésztájának elkészítésétől. Én is féltem, de megpróbáltam, és sikerült, elkészült az otthoni vaníliás képviselő fánk. Nem olyan bonyolult, mint ahogy az első ránézésre látszik. A végeredmény pedig mindenkinek tetszett, és ez a legfontosabb.

90 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

3 db
tojás
160 ml
víz
50 ml
olaj
110 g
búza finomliszt
csipet só

Krémhez:

400 ml
tej
1 csomag
vanília pudingpor
½ csomag
krémpor
4 ev. kanál
porcukor
1 db
vaníliarúd
125 g
vaj
200 ml
habtejszín
csokoládéöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy kisebb edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipet sót és az olajat. Alacsony lángon felforraljuk és hozzáadjuk az átszitált lisztet – közben folyamatosan kevergetjük és ügyelünk arra, hogy a massza ne legyen csomós. A tésztát fakanál helyett inkább spatulával kevergessük. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról. Ezután levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Minden egyes tojás után a tésztát kézi robotgéppel alaposan elkeverjük. Ha a tészta elkészült, habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a habzsákkal köröket formázunk. Én két rétegű köröket csináltam, hogy magasabbak legyenek, de nyugodtan lehet egyrétegű köröket is formázni.
  3. A köröket 200 fokon aranyszínűre sütjük. Sütés közben a sütőt nem szabad kinyitni, mert a körök összeesnek. Ha már aranyszínűek a korongok, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót résnyire nyitjuk és megvárjuk, míg a tészta kihűl. Így a korongok nem esnek össze
  4. Amíg a korongok hűlnek, elkészítjük a krémet: a pudingot a cukros tejben megfőzzük (hozzáadjuk még a vaníliarúdból kinyert magokat). A kész pudingot levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl és hozzákeverjük a 125 g vajat, alaposan elkeverjük és a krémet kihűtjük.
  5. A kihűlt köröket félbe vágjuk, a krémet habzsákba töltjük és rányomjuk a korongok felére. A korongok másik felét csokoládéba mártjuk, és rátesszük a krémre. Tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása