Vaníliás képviselő fánk

Hozzáadta: Viki78, 3.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Tészták, Égetett tészta, Farsang, Fánkok, képviselőfánkok
KÜLDÖTT KÉPEK
A háziasszonyok fele fél a képviselőfánk tésztájának elkészítésétől. Én is féltem, de megpróbáltam, és sikerült, elkészült az otthoni vaníliás képviselő fánk. Nem olyan bonyolult, mint ahogy az első ránézésre látszik. A végeredmény pedig mindenkinek tetszett, és ez a legfontosabb.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 3.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Tészták, Égetett tészta, Farsang, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
3 dbtojás
160 mlvíz
50 mlolaj
110 gbúza finomliszt
csipet só
Krémhez:
400 mltej
1 csomagvanília pudingpor
½ csomagkrémpor
4 ev. kanálporcukor
1 dbvaníliarúd
125 gvaj
200 mlhabtejszín
csokoládéöntet
- Egy kisebb edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipet sót és az olajat. Alacsony lángon felforraljuk és hozzáadjuk az átszitált lisztet – közben folyamatosan kevergetjük és ügyelünk arra, hogy a massza ne legyen csomós. A tésztát fakanál helyett inkább spatulával kevergessük. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról. Ezután levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Minden egyes tojás után a tésztát kézi robotgéppel alaposan elkeverjük. Ha a tészta elkészült, habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a habzsákkal köröket formázunk. Én két rétegű köröket csináltam, hogy magasabbak legyenek, de nyugodtan lehet egyrétegű köröket is formázni.
- Amíg a korongok hűlnek, elkészítjük a krémet: a pudingot a cukros tejben megfőzzük (hozzáadjuk még a vaníliarúdból kinyert magokat). A kész pudingot levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl és hozzákeverjük a 125 g vajat, alaposan elkeverjük és a krémet kihűtjük.
- A kihűlt köröket félbe vágjuk, a krémet habzsákba töltjük és rányomjuk a korongok felére. A korongok másik felét csokoládéba mártjuk, és rátesszük a krémre. Tejszínhabbal díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS