Vaníliás kifli ahogy anyukám készíti

Minden vaníliás kiflinek megvan a maga varázsa, de szerintem minden családban az a legjobb, ami már generációk óta kering a köztudatban. Ez a recept szerintem az egyik legfinomabb. Szeretem a hagyományokat, ezért is választottam anyukám bevált receptjét. A tésztájába darált diós és tojássárga is került, ettől még lágyabb, még finomabb. Már a sütés közben is érezni a pompás illatot a konyhában. Szerző: SamanthaClara

Hozzáadta:, 11.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Vaníliás kifli ahogy anyukám készíti

Hozzávalók

Szükségünk lesz
300 grétesliszt
210 gmargarin
105 gdarált dió
120 gporcukor
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
2 késhegynisütőpor

Elkészítés menete

  1. A száraz hozzávalókat tálba szórjuk és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott margarint és a tojássárgát. Sima állagú tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap a tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiből megformázzuk a kifliket – először hengert, majd a hengert kifli alakúra hajtjuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ügyeljünk a sütésre, ne süssük túl. Akkor jó, ha a kifli széle már kezd barnulni. Ha tovább tartjuk a sütőben, akkor akár meg is feketedhetnek.%1%2%3%4%5%6

 

Forrás: Kreativnikuchyne