Vaníliás kifli

Recept Vaníliás kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy klasszikus és szinte elengedhetetlen karácsonyi / ünnepi sütemény. A vaníliás kifli gyerekkoromat juttatja eszembe, édesanyám már hajnalban hozzákezdett a vaníliás kifli elkészítéséhez, és mire felébredtem, egy szép tálcán már ott díszelgett a konyhaasztalon. Azóta én is előszeretettel készítem gyerekeimnek és férjemnek ezt a süteményt, ápolva a hagyományokat.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Hozzávalók:

280 gbúzafinomliszt
40 gporcukor
50 gdarált dió
50 gdarált mandula
2 dbtojás sárgája
200 gvaj
1 kv. kanálreszelt citromhéj

Díszítéshez:

300 gporcukor
2 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, a darált mandulát, a tojások sárgáját, a puha vajat és a reszelt citromhéjat.
  2. Az alapanyagokból sima állagú tésztát gyúrunk, cipót formázunk, háztartási fóliába csomagoljuk és egy napra (de legalább egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Ez alatt az idő alatt a hozzávalók íze és illata átjárja az egész tésztát.
  3. Egy tálban elkeverjük a porcukrot és a vaníliacukrot. A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra állítjuk, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  4. A tésztát vastagabb henger alakúra nyújtjuk, majd kisebb szeleteke vágjuk, mindegyik kis részből kis kifliket formázunk, ezeket rátesszük a sütőpapírra és 8-10 perc alatt készre sütjük (attól függ, mekkora a kifli). A kifliket a porcukros-vaníliacukros keverékben megforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

Forrás: ღVaření a pečení s radostíღ

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás