Vaníliás kifli

Recept Vaníliás kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

Nekem a karácsonyi édességről a vaníliás kifli ugrik be elsőnek. Receptől ezer és ezer lehetséges, de nekem ez vált be a legjobban. Szerző: Mísa

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Kb. 80-90 darabhoz:
210 gvaj
70 gporcukor
280 gfinomliszt
100 gdarált dió
1 ev. kanálvaníliacukor
2 ev. kanálrum

Szükségünk lesz még

Porcukor és vaníliacukor keverékéhez forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Akár egy éjszakát is pihentethetjük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 2-3 tepsit sütőpapírral kibélelünk. A porcukrot és vaníliacukrot elkeverjük – ez kell majd a forgatáshoz.
  3. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, megformázzuk a kifliket, rátesszük a tepsire. Ügyeljünk arra, hogy azonos méretük legyen, így egyszerre sülnek meg.
  4. 10 percig sütjük – ha előbb lesz rózsaszín, akkor előbb besszük ki a sütőből.
  5. A kifliket kihűtjük, és amíg még langyos, porcukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk. Lefedhető fedelű dobozban tároljuk.

Forrás: Vikendovepeceni

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás