TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Vaníliás-kókuszos álom. Az egyik legfinomabb kókuszos finomság, amit valaha ettem.
Vaníliás-kókuszos álom. Az egyik legfinomabb kókuszos finomság, amit valaha ettem.
Recept Vaníliás-kókuszos álom. Az egyik legfinomabb kókuszos finomság, amit valaha ettem.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Akár fekete-fehér szeletnek is hívhatnám ezt a finomságot, de helyette hivatkozzunk az ízekre: vanília és kókusz. A tésztába természetesen kakaó is kerül, de nem ezen van a lényeg.

TopPetra TopPetra    ·   24.9.2023

Vaníliás-kókuszos álom. Az egyik legfinomabb kókuszos finomság, amit valaha ettem.

Akár fekete-fehér szeletnek is hívhatnám ezt a finomságot, de helyette hivatkozzunk az ízekre: vanília és kókusz. A tésztába természetesen kakaó is kerül, de nem ezen van a lényeg.

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
225 g
porcukor
200 g
rétesliszt
30 g
kakaó
1 csomag
sütőpor

Krém:

6 db
tojásfehérje
250 g
porcukor
200 g
kókuszreszelék
200 g
vaj

Vaníliás krém:

6 db
tojássárga
700 ml
tej
220 g
porcukor
6 evőkanál
búzafinomliszt
150 g
vaj
kevés
vaníliaaroma

Szirup:

100 ml
víz
100 g
kristálycukor
kevés
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A sziruppal kezdjük: a cukrot vízbe szórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Hozzáadjuk a rumot is, elkeverjük, majd félretesszük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztát 24x37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Kihűtjük, a megsült tésztát hosszában félbe vágjuk.
  4. A vaníliás krémhez a tojássárgát felverjük, beledolgozzuk a lisztet, pár csepp tejet is adunk hozzá. A maradék tejet edénybe tesszük, a cukorral együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a tojássárgás-lisztes keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. A forró krémet levesszük a tűzről, beledolgozzuk a vajat és vaníliaaromát, fóliával lefedjük, kihűtjük.
  5. A kókuszos krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett habbá verjük, kihűtjük. Beledolgozzuk a puha vajat. A krémet lefedjük, 10 percre fagyasztóba tesszük. Kevés hűtés után kézi robotgéppel habosra verjük, majd óvatosan a kókuszt is beledolgozzuk.
  6. Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a sziruppal, rákenjük a kókuszos krémet, lefedjük a másik tésztalappal, ezt is meglocsoljuk a sziruppal, megkenjük a vaníliás krémmel. Utolsó lépésben kókuszreszelékkel megszórjuk, csokival díszíthetjük. Hűtőbe tesszük, majd miután szépen összeálltak a rétegek, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása