Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva

Hozzáadta: Viki78, 9.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A vaníliás korongok lekvárral összetapasztva illatos finom, lágy karácsonyi édesség. Porcukorral meghintve igazán jól mutat, és annyira lágy, hogy szinte szétolvad a nyelven. A süteményes dobozból a krémes sütikkel egyetemben elsőként tűnik el, és bizony nem egyszer kell feltöltenem az ünnepek alatt. Egy darab sem marad belőle, még akkor sem, ha dupla adagot készítek. Lekvár helyett csokit is használhatunk tapasztóanyagnak.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 9.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gvaj
250 gporcukor
1 dbcitrom
2 csomagvaníliacukor
100 gdarált dió
1 kgbúzafinomliszt
porcukor forgatáshoz
lekvár összetapasztáshoz
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 5-10 percig sütjük. A sütési idő a vastagságtól és a sütő tulajdonságaitól is függ.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS