Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva

Recept Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva
KÜLDÖTT KÉPEK

A vaníliás korongok lekvárral összetapasztva illatos finom, lágy karácsonyi édesség. Porcukorral meghintve igazán jól mutat, és annyira lágy, hogy szinte szétolvad a nyelven. A süteményes dobozból a krémes sütikkel egyetemben elsőként tűnik el, és bizony nem egyszer kell feltöltenem az ünnepek alatt. Egy darab sem marad belőle, még akkor sem, ha dupla adagot készítek. Lekvár helyett csokit is használhatunk tapasztóanyagnak.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gvaj
250 gporcukor
1 dbcitrom
2 csomagvaníliacukor
100 gdarált dió
1 kgbúzafinomliszt
porcukor forgatáshoz
lekvár összetapasztáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra dolgozzuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét. A diót a vaníliacukorral elkeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a cukros-citromos vajhoz.
  2. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált lisztet, végül az egészet tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 5-10 percig sütjük. A sütési idő a vastagságtól és a sütő tulajdonságaitól is függ.
  4. A kész korongokat lekvárral összetapasztjuk, majd porcukorba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás