TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Vaníliatorta banánnal és eperrel
Vaníliatorta banánnal és eperrel
Recept Vaníliatorta banánnal és eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tortát kicsik és nagyok is imádják. Szerencsére nem egy megerőltető édesség, így akár kezdő cukrászok, szakácsok is bátran belevághatnak.

TopPetra TopPetra    ·   12.6.2022

Vaníliatorta banánnal és eperrel

A tortát kicsik és nagyok is imádják. Szerencsére nem egy megerőltető édesség, így akár kezdő cukrászok, szakácsok is bátran belevághatnak.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
7 evőkanál
kristálycukor
7 evőkanál
rétesliszt
1 evőkanál
víz
1 evőkanál
olaj
1/2 csomag
Dr.Oetker sütőpor

Töltelék:

400 ml
tejföl
400 ml
habtejszín, 33%
2 csomag
Créme Olé puding főzés nélkül, vaníliás, Dr.Oetker
ízlés szerint
porcukor
eper, banán, esetleg ribizli

Díszítés:

100 g
étcsoki
100 g
fehér csoki
gyümölcs ízlés szerint

Kell még:

200 g
ribizlilekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta: tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd egyenként a tojássárgát is. Ezután kerül bele a víz és olaj, végül a sütőporral elkevert és átszitált lisztet is beledolgozzuk, kanalanként. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 24 cm átmérőjű sütőformába töltjük, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  2. Töltelék: habtejszínt és tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport, majd felverjük. Ízlés szerint porcukrot is adhatunk hozzá. A kapott tölteléket két részre osztjuk.
  3. A megsült tésztát félbe vágjuk. Az alsó tésztalapot megkenjük a lekvárral és krémmel (a „felének” a fele), rátesszük a gyümölcsöt is. Ez lehet ribizli, szeletelt eper, szeletelt banán... Erre is jön krém („felének” a másik fele). A másik tésztalap alját is megkenjük a krémmel, majd lefedjük vele a krémes gyümölcsöt. Kicsit rányomunk.
  4. A maradék krémmel a tetejét és oldalát is megkenjük a tortának. Reszelt csokival, gyümölccsel díszítjük, ezekkel jó alaposan megszórhatjuk. Mandulaszirommal is díszíthetjük. A tortát hűtőbe tesszük, majd amikor már szépen megkötött a krém, felszeleteljük, tálaljuk.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása