Vaníliatorta banánnal és eperrel

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022
Kategória: Banán, Gyümölcs szerint, Eper, Torták, Édes torták
KÜLDÖTT KÉPEK
A tortát kicsik és nagyok is imádják. Szerencsére nem egy megerőltető édesség, így akár kezdő cukrászok, szakácsok is bátran belevághatnak.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2022
Kategória: Banán, Gyümölcs szerint, Eper, Torták, Édes torták
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
7 evőkanálkristálycukor
7 evőkanálrétesliszt
1 evőkanálvíz
1 evőkanálolaj
1/2 csomagDr.Oetker sütőpor
Töltelék:
400 mltejföl
400 mlhabtejszín, 33%
2 csomagCréme Olé puding főzés nélkül, vaníliás, Dr.Oetker
ízlés szerintporcukor
eper, banán, esetleg ribizli
Díszítés:
100 gétcsoki
100 gfehér csoki
gyümölcs ízlés szerint
Kell még:
200 gribizlilekvár
- Tészta: tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd egyenként a tojássárgát is. Ezután kerül bele a víz és olaj, végül a sütőporral elkevert és átszitált lisztet is beledolgozzuk, kanalanként. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 24 cm átmérőjű sütőformába töltjük, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
- Töltelék: habtejszínt és tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport, majd felverjük. Ízlés szerint porcukrot is adhatunk hozzá. A kapott tölteléket két részre osztjuk.
- A megsült tésztát félbe vágjuk. Az alsó tésztalapot megkenjük a lekvárral és krémmel (a „felének” a fele), rátesszük a gyümölcsöt is. Ez lehet ribizli, szeletelt eper, szeletelt banán... Erre is jön krém („felének” a másik fele). A másik tésztalap alját is megkenjük a krémmel, majd lefedjük vele a krémes gyümölcsöt. Kicsit rányomunk.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vanilkový dort s banánem a jahodami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS