Vegán csokitorta
Tej helyett kókusztejet használtam, a tojást is kerültem. A tészta tömény, de aki nyitott az újításra, mindenképp próbálja ki. Szerző: Domi
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Csokitorta, Torták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 gbúzafinomliszt
100 gkókuszreszelék
1 kv. kanálsütőpor
200 gkristálycukor
300 mlkókusztej
1 és 1/2 ev. kanálkakaó
Öntet:
50 gcsoki
3 ev. kanálkókusztej
Tetejére:
1 marékdió
- A tortához a száraz hozzávalókat elkeverjük: liszt, kókusz, sütőpor, cukor.
- A kókusztej szobahőmérsékletű.
- A száraz hozzávalókat elkeverjük a kókusztejjel. A tészta felét sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük. 17-18 cm átmérőjű formát érdemes használni.
- A maradék tésztát elkeverjük a kakaóval. A kakaót előtte kevés vízzel kis kikeverhetjük.
- A kakaós tésztát kanalanként rátesszük a világos tésztára. Kanál nyelével formákat is készíthetünk – belenyomjuk a tésztába és csak rajzolunk, például nyolcasokat.
- 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Tűtesztet végzünk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Veganský čokoládový koláč.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vegánsky čokoládový koláč.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wegańskie ciasto czekoladowe.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Veganer Schokoladenkuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS