TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Vénasszonyok nyara – almás süti finom habbal
Vénasszonyok nyara – almás süti finom habbal
Recept Vénasszonyok nyara – almás süti finom habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű, mégis nagyszerű finomság. Az almaszezon elkezdődött, a finomságok tárháza pedig így szinte kimeríthetetlen. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Vénasszonyok nyara – almás süti finom habbal

Egyszerű, mégis nagyszerű finomság. Az almaszezon elkezdődött, a finomságok tárháza pedig így szinte kimeríthetetlen. Szerző: Jaja

20 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

180 g
rétesliszt
35 g
porcukor
100 g
vaj
1/2 kávéskanál
sütőpor
3 db
tojássárga

Almás réteg:

600 g
alma
1 kávéskanál
kukoricakeményítő
1 kávéskanál
őrölt fahéj

Tojáshab:

3 db
tojásfehérje
csipet
220 g
kristálycukor
20 g
vaníliacukor
1 evőkanál
kukoricakeményítő

Szóráshoz:

kevés
darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat a porcukorral, sütőporral és liszttel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, tésztává dolgozzuk. A tésztát 21x21 cm-es tepsibe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk. Fahéjjal ízesítjük, a keményítőt is rászórjuk. Elkeverjük. Rátesszük az almás rétegre.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval és cukorral fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot és keményítőt is. Az így elkészített tojáshabot rákenjük az almára. Dióval megszórjuk, 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  4. Ezután a hőfokot 150 fokra csökkentjük, további 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása