Verhetetlen házi ketchup

Recept Verhetetlen házi ketchup
KÜLDÖTT KÉPEK

Nincs kertem, de azért igyekszem mindig a legjobb alapanyagokat beszerezni. Nyár végén jön el az ideje a lecsó és ketchup főzésének, amit aztán üvegbe pakolok, és ezzel vészelem át a telet. Szerző: Ivana

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbparadicsom
6 dbvöröshagyma
6 dbpaprika
2 dbcékla
4 dbalma
2 dbchilli (elhagyható)
2-3 ev. kanál
5 dbszegfűszeg
350 gkristálycukor
1 kv. kanálőrölt bors
1 kv. kanálőrölt fahéj
200 mlecet
csipetszerecsendió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A paradicsomot, hagymát, paprikát, céklát, almát kisebb darabokra vágjuk, edénybe tesszük. Sózzuk, hozzáadjuk a szegfűszeget is, majd addig főzzük kis lángon kevergetve, amíg a hozzávalók teljesen szét nem főttek.
  2. Leturmixoljuk, átpasszírozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, borsot, fahéjat, ecetet és szerecsendiót. Ismét felorraljuk, megkóstoljuk. Ha kell, akkor még tovább ízesítjük.
  4. Üvegekbe töltjük, 80 fokon kb. 25 percig hőkezeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás