TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Verhetetlen házi ketchup
Verhetetlen házi ketchup
Recept Verhetetlen házi ketchup
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nincs kertem, de azért igyekszem mindig a legjobb alapanyagokat beszerezni. Nyár végén jön el az ideje a lecsó és ketchup főzésének, amit aztán üvegbe pakolok, és ezzel vészelem át a telet. Szerző: Ivana

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Verhetetlen házi ketchup

Nincs kertem, de azért igyekszem mindig a legjobb alapanyagokat beszerezni. Nyár végén jön el az ideje a lecsó és ketchup főzésének, amit aztán üvegbe pakolok, és ezzel vészelem át a telet. Szerző: Ivana

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
paradicsom
6 db
vöröshagyma
6 db
paprika
2 db
cékla
4 db
alma
2 db
chilli (elhagyható)
2-3 ev. kanál
5 db
szegfűszeg
350 g
kristálycukor
1 kv. kanál
őrölt bors
1 kv. kanál
őrölt fahéj
200 ml
ecet
csipet
szerecsendió
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A paradicsomot, hagymát, paprikát, céklát, almát kisebb darabokra vágjuk, edénybe tesszük. Sózzuk, hozzáadjuk a szegfűszeget is, majd addig főzzük kis lángon kevergetve, amíg a hozzávalók teljesen szét nem főttek.
  2. Leturmixoljuk, átpasszírozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, borsot, fahéjat, ecetet és szerecsendiót. Ismét felorraljuk, megkóstoljuk. Ha kell, akkor még tovább ízesítjük.
  4. Üvegekbe töltjük, 80 fokon kb. 25 percig hőkezeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása