TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Vietnami tavaszi tekercs. Közkedvelt étel, kiváló ötlet előételnek, ebédnek, vendégvárónak.
Vietnami tavaszi tekercs. Közkedvelt étel, kiváló ötlet előételnek, ebédnek, vendégvárónak.
Recept Vietnami tavaszi tekercs. Közkedvelt étel, kiváló ötlet előételnek, ebédnek, vendégvárónak.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.4.2023

Vietnami tavaszi tekercs. Közkedvelt étel, kiváló ötlet előételnek, ebédnek, vendégvárónak.

Az ázsiai konyha nagyon különleges, a tavaszi tekercs pedig ezt erősíti. A ropogós zöldség, rizstészta nudli és a további fűszerek, finomságok varázsolják igazán különlegessé és finommá.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
50 g
rizstészta vagy üvegtészta nudli
12 db
rizstészta lap
250 g
darált sertéshús
2 db
tojás
2 evőkanál
halszósz
1 evőkanál
cukor
1 marék
fafülgomba
1 marék
koriander
1 db
vöröshagyma
1 db
nagyobb sárgarépa
0,5 db
karalábé
2 gerezd
fokhagyma
só és bors
rizsolaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás

Minden tekercs más, tájegységenként eltérnek az ízek és hozzávalók. Sokan babcsírát is adnak is tekercshez. Ami viszont nem hiányozhat, az a koriander és gomba. A legfontosabb alapanyag pedig egyértelműen a rizstészta papír. Ez az a vékony tésztalap, ami nedvesség hatására megpuhul és tökéletes „csomagolóanyaggá” válik. A nedvesség lehet víz, sör, tojás, vagy ezek szabad keveréke is.

  1. Először a nudlit készítjük el: a tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, 2 perc után leszűrjük, további 2 percre jeges vízbe tesszük. Ismét leszűrjük, majd miután megszáradt, kb. 3 cm hosszú kis részekre vágjuk.
  2. A száraz gombát negyed órára vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a tönkjét kivágjuk, a kalapját pedig felaprítjuk.
  3. A répát, karalábét vékony csíkokra várjuk, a koriandert kicsit nagyobb darabokra vágjuk vagy tépjük, a hagymát és fokhagymát apró kockára vágjuk.
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a halszószt, sózzuk és borsozzuk, cukorral is ízesítjük.
  5. A tojáshoz hozzáadjuk a nudlti, gombát, darált húst, répát, karalábét, koriandert, hagymát és fokhagymát.
  6. A rizspapírt kb. 5 másodpercre cukros vízbe áztatjuk (a langyos vizet cukorral elkeverjük). Az így beáztatott tésztalapot pár pillanatig pihentetjük.
  7. Két evőkanál húsos masszát rizspapírra teszünk, elegyengetjük, majd a tésztalapot felcsavarjuk, a két végét lezárjuk.
  8. A tekercseket tányérra tesszük (ne túl szorosan), majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Forró olajban kb. 5 percig sütjük oldalanként. Az így elősütött tekercseket pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  9. Ismét olajat hevítünk – magasabbnak kell lenni a hőfoknak, mint előző sütésnél – 3 percig sütjük. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása