TopReceptek.hu Előételek, falatkák Villámgyors almás táska túrós tésztából
Villámgyors almás táska túrós tésztából
Recept Villámgyors almás táska túrós tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az almaszezon javában itt van, az almás sütemények pedig ilyenkor egyre népszerűbbek. Az almás pite mellett az almával töltött tésztákat, táskákat is örömmel készítem.

TopPetra TopPetra    ·   30.10.2023

Villámgyors almás táska túrós tésztából

Az almaszezon javában itt van, az almás sütemények pedig ilyenkor egyre népszerűbbek. Az almás pite mellett az almával töltött tésztákat, táskákat is örömmel készítem.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
lágy túró
250 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
70 ml
olaj
50 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
1 db
citrom héja
csipet

Töltelék:

20 g
vaj
2,5 db
alma
2 evőkanál
kristálycukor
1,5 kávéskanál
vanília ízű pudingpor
1 db
citrom leve
szükség szerint
őrölt fahéj
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztához a tojást a csipet sóval, cukorral, vaníliacukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a túrót, jó alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát is belekeverjük.
  3. A tésztát 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, a cukorral, reszelt almával, fahéjjal és pudingporral együtt eldolgozzuk, folyamatos melegítés és kevergetés mellett. A kapott, sűrű tölteléket kihűtjük. Ha nem túl sűrű, akkor kevés pudingporral még javíthatunk az állagán.
  5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket kor alakúra nyújtjuk, majd mint a pizzát, 8 cikkre vágjuk.
  6. A kis tésztacikkek szélesebb végére tesszük, az alsó részét bevagdossuk (én 3 csíkot vágtam), majd a tölteléket becsavarjuk a tésztába. A kapott táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  7. A másik tésztaadaggal ugyanígy járunk el.
  8. A 16 db. táskát felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  9. A táskákat kihűtjük, porcukorral megszórjuk. A táskákat ízlés szerint akár mákos vagy diós töltelékkel, esetleg lekvárral is megtölthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása